Welzijn Dans & Beweging

Dansgroep Haarlem
Haarlem

Dansgroep Haarlem is een eigentijds modern dansgezelschap van semi-professionele dansers. De choreografieën zijn vernieuwend, prikkelend, ontroerend en tonen veel zeggingskracht door persoonlijke inbreng van de dansers zelf.

Artistiek leidster is Haya Maëla en zij maakt, vaak samen met een co-choreograaf, bijzondere producties, zowel voor in een theater als op aparte locaties.

De laatste productie AYAH neemt het publiek mee op een reis langs het thema Vader (Ayah in het Indonesisch). AYAH is ene samenwerking tussen Dansgroep Haarlem en Vooropleiding Haarlem. Drie choreografen, een vormgever en een componist hebben samen met de 17 dansers een ontroerende en indringende voorstelling gemaakt.

Biografie / Over Dansgroep Haarlem

Haya Maëla is in 1986 afgestudeerd aan de Scapino dansacademie in Amsterdam, met als specialisatie klassiek ballet en moderne dans. Sindsdien is zij werkzaam als uitvoerend danseres, dansdocent en choreograaf.

Na een carrière als danseres heeft zij in 1992 Danshuis Haarlem opgericht, waar zij danslessen geeft, dansvoorstellingen maakt en leiding geeft aan de vooropleiding voor talentvolle jongeren. Sinds 2002 heeft zij diverse trainingen en opleidingen gevolgd in persoonlijke ontwikkelingen, intuïtieve dans en shamanisme en gebruikt zij deze ervaringen in haar werk als danskunstenaar.

Bijna vijf jaar geleden heeft zij Dansgroep Haarlem opgericht, een modern dansgezelschap van tien zeer bevlogen dansers (m/v), waarmee zij indringende en ontroerende producties maakt.

Dansgroep Haarlem
Dansgroep Haarlem

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.