Persoonlijke groei Mindfulness & Compassie

Aandacht voor heldere structuur & uitleg| Mindfulness Centrum Haarlem| gecertificeerde trainer|
Haarlem

Het Mindfulness Centrum Haarlem verzorgt trainingen die gebaseerd zijn op het originele concept van  (Mindfulness Based Stress Reduction)

  • Wij zij gespecialiseerd in de aanpak van stress-gerelateerde klachten. Met hulp van diverse technieken leer je je automatisch gedrag, je houding, je oordelen en gedachtepatronen te herkennen. Hierdoor vang je stressprikkels eerder en beter op.

Hoe werkt Mindfulness?
Mindfulness is een vaardigheidstraining waarbij je leert met hulp van verschillende technieken je automatisch gedrag of reacties, je houding, je overtuigingen, oordelen en gedachtepatronen te herkennen. Hierdoor ben je in staat stressprikkels beter op te vangen, maar ook bewuste keuzes te maken hoe je met kritische situaties wilt omgaan. Je krijgt in feite meer controle over je acties en/of denkpatronen.

Mentale training & bewustzijn
Hierachter zit een mentale training van het brein en het bewustzijn over de verschillende processen die in je lichaam en denken aflopen; inclusieve het aanreiken van tools om anders naar situaties of ook eigen overtuigingen te kunnen kijken. Je leert bijvoorbeeld je aandacht bewust te focussen op het moment en daardoor gedachten over het verleden of je toekomstige plannen los te laten.

Door deze vaardigheid te ontwikkelen kun je zelfs de kleinste dingen in het leven bewuster waarnemen. Ook je eigen bevinden of onzekerheden. Dit helpt wederom om je eigen grenzen te bewaken. Je zelfvertrouwen neemt toe, je leert te ontstressen en daardoor win je aan energie en levenslust.

Biografie / Over Alexandra Pils

Mijn naam is Alexandra Pils (47), geboren in het Duitse Heidelberg en woon sinds 2013 in Haarlem samen met mijn man en zoontje van 8 jaar.

"Vanuit mijn nuchtere Duitse karakter en ook (werk)achtergrond kan je van mij een heldere en gestructureerde aanpak verwachten. De mindfulness trainingen zijn dan ook onderbouwd met theorie en worden afgewisseld met verschillende (meditatie)-oefeningen."

Enkele jaren geleden, tijdens mijn drukke fulltime baan als projectmanager marketing en communicatie bij een groot internationaal bedrijf, ben ik zelf in aanraking gekomen met Mindfulness.

Door het positieve effect dat de training op mij had heb ik besloten om zelf de opleiding tot gecertificeerd mindfulnesstrainer te volgen. Sindsdien heeft Mindfulness een vaste plek in mijn dagelijks leven ingenomen. De positieve effecten hebben mij zozeer overtuigd dat ik dit graag ook met andere mensen wil delen. Wat mij inspireert en intrigeert is dat deelnemers bij iedere mindfulness training weer tot nieuwe inzichten komen.

Veel Ervaring
Inmiddels train ik jaarlijks zo’n 150 mensen, die te maken hebben met een burn-out of stress klachten en geef darnaast veel cursussen in bedrijven. Mijn passie zijn thema's rond om interpersoonlijk gedrag, de impact en werking van het brein en gezondheid-thema’s zoals voeding, beweging, slaap of ademtechnieken.
Ik ben gecertificeerde mindfulness trainer, categorie 1 (=hoogste categorie) en lid VMBN....maar 'what's in a name'. Het gaat om expertise, kennis of ervaringen en die bereik je door vooral door veel te werken met mensen en diverse groepen. 

Alexandra Pils
Alexandra Pils

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.