Duurzaamheid Winkels

Duurzame conceptstore NYHAVN:
Haarlem

NYHAVN is een duurzame conceptstore om de hoek van de Grote Markt. Met leuke, duurzame en fair trade producten. Van tweedehands meubels tot fair fashion, accessoires en leuke woonproducten.

Je vindt er gevestigde merken naast nieuwe en jonge ontwerpers. Design naast vintage en industriële stijl. En echt goede koffie, slow juices en ander lekkers. Veel lokale producten, soms ook van ver. Maar altijd met een mooi verhaal erachter.

Een plek waar je even kunt relaxen of juist wat werken, inspiratie opdoen, een mooi cadeautje kopen en allerlei workshops doen. Er is altijd wat nieuws te zien en te beleven. En je kunt de ruimte ook huren voor trainingen, workshops of fotoshoots!

Biografie / Over Karen de Vuijst

In april 2015 ben ik Conceptstore NYHAVN gestart in het winkelpand in de Koningsstraat waar bijna 100 jaar Hensen bedrijfskleding heeft gezeten.

Ik vind het belangrijk en noodzakelijk om goed voor mens, dier en milieu te zorgen. Maar ik hou ook erg van genieten, mooie dingen en dynamiek om me heen. En ik had al jaren de wens om een winkel te openen. Maar dan een winkel waar de bezoekers het fijn vinden om te zijn en met een goed gevoel weggaan. Een plek waar ze iets moois kunnen kopen, even relaxen met wat lekkers, werken of een workshop doen.

Dit alles combineer ik in Conceptstore NYHAVN. Met eerlijke duurzame producten, biologisch en fairtrade. Veel producten zijn gemaakt van hergebruikte materialen en krijgen zo een nieuw leven. En wij gebruiken bijvoorbeeld duurzame stroom van Van de Bron, we schenken fairchain koffie van Moyee, en hebben zoveel mogelijk energiezuinige apparaten en verlichting.

De winkel is vernoemd naar de wijk Nyhavn in Kopenhagen.
Kort daarvoor was ik met vriendinnen in deze oude haven, die nu weer helemaal hot en trendy is. Ik vind het leuk om een winkel naar een plek te vernoemen. Ik herinnerde mij Nyhavn, wat ik een leuke plek vind, en het betekent nieuwe haven, wat Conceptstore NYHAVN voor mij en voor mijn klanten is. Ook het duurzame vind je erin terug, omdat het een oude haven is die zich steeds vernieuwd. Bovendien vind ik het grafisch een mooi woord.

Conceptstore NYHAVN
Karen de Vuijst

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

 

In Nederland zijn bij Bewust Netwerk

 

1.750+ professionals aangesloten

500+ activiteiten gepland

15.000+ nieuwsbrief lezers die ons volgen

 

Wil je duurzaam, gezond en bewust leven?
Zoek een professional of event in jouw regio: