Persoonlijke groei Mindfulness & Compassie

Leefmindful Mindfulness training (MBSR)
Haarlem

Mindfulness is een vaardigheid die je leert door het volgen van de training. Het is een ervaringsgerichte training en het programma bestaat uit 8 bijeenkomsten met de naam Mindfulness Based Stress Reductie (MBSR). De naam zegt het al, het is een training waarbij je oefent om met stress om te leren gaan.

Iedere bijeenkomst heeft een thema en er wordt gewerkt om Mindfulness te integreren in je leven. Door het beoefenen van Mindfulness krijg je de keuze om te schakelen tussen de doe-modus en de zijns-modus. Met de doe-modus wordt bedoeld het plannen, to do lijstjes afwerken, continue druk bezig zijn met je carrière, gezin en sociaal leven. De doe- modus kan heel effectief zijn om een plan uit te voeren om van A naar B te komen maar als je verstrikt raakt in deze modus dan kan je gaan piekeren, onrust ervaren en zelfs in een burn-out terecht komen. De zijnsmodus is een toestand van bewust ‘zijn’ met alles wat er is, dit kun je bereiken door meditatie oefening. Als je leert schakelen tussen deze modi zal je zal meer rust en kwaliteit van leven ervaren.   

  • Tijdens de  training wordt veel geoefend.
  • De oefeningen komen uit de boeddhistische traditie, gecombineerd met westerse psychologische inzichten.
  • We werken met oefeningen als; zitmeditatie, loop meditatie, bodyscan, hathayoga, hartmeditatie en oefeningen die je thuis uitvoert.
  • Net zoals het aanleren van een vaardigheid, bijvoorbeeld het leren bespelen van een instrument, verdient het aanbeveling om thuis en in je leven te oefenen. Ongeveer 6x per week 45-60 minuten. 
  • Wekelijks ontvang je supportmail met nieuwtjes of oefenbestanden.
  • Er wordt ook gewerkt aan een persoonlijk oefenprogramma voor na de training en uiteraard heb je ervaren hoe je Mindfulness in je leven kunt integreren.

Na de training kun je wekelijks deelnemen aan een oefen bijeenkomst. Je krijgt ook handvatten over wat je verder kunt doen na de training zoals bijvoorbeeld lid worden van een meditatie groep.

Mindfulness kan uitgroeien tot een levenshouding. Als je de omgang met jezelf verandert, verandert ook de manier waarop je in het leven staat.

Wil je je eigen bronnen van kracht en heling aanboren, leren schatgraven in jezelf en je eigen coach worden? dan nodig ik je graag uit om de training te volgen.

Biografie / Over Marlies Helman

Marlies Helman (1965)

Ik combineer mijn werk in de geestelijke gezondheidszorg met mijn passie, het geven van Mindfulness trainingen. In mijn werk kwam ik in aanraking met Mindfulness en geraakt door het effect is het een rode draad in mijn leven geworden. Kort gezegd ervaar ik sinds Mindfulness mijn pad heeft gekruist, meer kwaliteit van leven.

  • Door het beoefenen van Mindfulness en mediteren krijg ik het gevoel dat ik er mag zijn met mijn imperfecties en het geeft mij rust en bevestiging.
  • Naast Mindfulness, doe ik aan Vipassana (inzichtsmeditatie), emotioneel lichaamswerk en yoga.

Deelnemers vinden dat ik Mindfulness op een prettige manier overbreng en de veiligheid in de groep bewaak. Voor mij is het een eer om Mindfulness door te mogen geven aan anderen mensen.

Leef Mindful
Marlies Helman

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

 

In Nederland zijn bij Bewust Netwerk

 

1.750+ professionals aangesloten

500+ activiteiten gepland

15.000+ nieuwsbrief lezers die ons volgen

 

Wil je duurzaam, gezond en bewust leven?
Zoek een professional of event in jouw regio: