Persoonlijke groei Biografisch werk & Verhalen

Schrijven @ Verhaalvormen
Haarlem

Bij Verhaalvormen kun je cursussen autobiografisch schrijven volgen. Via autobiografisch schrijven maak je kennis met een moeiteloze en bezielde vorm van schrijven waarbij je als vanzelf in een flow terecht komt.

Al schrijvend komen herinneringen in geuren en kleuren terug. Je krijgt meer inzicht in hoe gebeurtenissen in je leven samenhangen. Je leert in de kleine voorvallen een groter verband te zien en thema’s te ontdekken. Dat verrast en maakt blij. Het mooie is: iedereen kan het. Je hebt geen schrijfervaring nodig. 

Autobiografisch schrijven kan je helpen om:

  • Beeldende verhalen over je leven te schrijven die een basis kunnen vormen voor je biografie
  • Meer aanwezig in het leven te zijn
  • Gebeurtenissen te verwerken
  • Levensthema's te ontdekken
  • Je leven in een samenhangend perspectief te zien

En verder? 
Wakkert het je nieuwsgierigheid aan, je levenslust, oog voor schoonheid, spiritualiteit, hoop en sociale intelligentie...

Biografie / Over Susanne Gijsbers

Iedereen heeft verhalen over zijn leven. Die verhalen intrigeren me. Ze gaan over hoe je naar het leven kijkt, over hoe toevalligheden je levenspad bepalen, of over wat je zomaar kan overkomen en hoe je daar vervolgens mee omgaat.

Na mijn studie (communicatiewetenschap UvA) ben ik als tekstschrijver en journalist gaan werken. Persoonlijke portretten en levensverhalen werd mijn terrein. Sinds 2014 geef ik cursussen autobiografisch schrijven. Ik volgde de masterclasses bij het Instituut voor Biografiek in Zeist.

Via autobiografisch schrijven haal je associatief herinneringen op. Je krijgt meer inzicht in hoe gebeurtenissen in je leven samenhangen. Je leert in de kleine voorvallen een groter verband te zien en thema’s te ontdekken. Dat verrast en maakt blij.

Aan hetzelfde instituut heb ik twee jaar lang de opleiding tot biografisch coach gevolgd. De ‘biografische’ kijk op het mensbeeld en de levensloop van de mens, lopen als een onzichtbare draad in mijn cursussen mee.

Verhaalvormen
Susanne Gijsbers

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

 

In Nederland zijn bij Bewust Netwerk

 

1.750+ professionals aangesloten

500+ activiteiten gepland

15.000+ nieuwsbrief lezers die ons volgen

 

Wil je duurzaam, gezond en bewust leven?
Zoek een professional of event in jouw regio: