Welzijn Eten & Drinken

Vitale biologische groenten en een gezonde, duurzame aarde
Haarlem

De Nieuwe Akker richt zich op het opzetten van tuinderijen waar zo duurzaam mogelijk groenten worden geteeld. Goed voor de mens, het klimaat en het milieu en dus ook voor de toekomst van de aarde. Het gaat om méér dan groente alleen!

Het teeltseizoen 2017 gaat weer beginnen:  er kunnen nog mensen meedoen.

We besteden heel veel aandacht aan het verzorgen van de aarde met compost, we maken gebruik van vruchtwisseling en van de krachten die de hele natuur ons biedt. Je kan oogstgenoot worden aan een van de drie tuinderijen en wekelijks groenten oogsten, maar ook gewoon komen meewerken en je hart ophalen. Het is fijn om samen met anderen te oogsten en te werken en zo veel mensen te zien genieten van de groene weelde op het land.

Omdat de tuinderijen vlakbij zijn, is er geen koelcel of transport nodig: zó van het land via je fietstas op je aanrecht!

Word nu deelnemer en geniet van heerlijke verse groenten!

Biografie / Over De Nieuwe Akker

Al vanaf 2010 werkt stichting De Nieuwe Akker aan het opzetten van collectieve zelf-oogst-tuinderijen. Er zijn er nu drie in bedrijf. Onder leiding van de tuinder telen we biologische groenten en we streven naar biodynamisch. Dat betekent goed voor de aarde zorgen, zodat de bodem in evenwicht komt en de krachten uit de kosmos zo goed mogelijk in zich kan opnemen en doorgeven aan de gewassen, zodat we levenskrachtige groenten verkrijgen!

De missie van De Nieuwe Akker is om meer bewustzijn en aandacht te bevorderen voor een gezonde bodem die ons vitale, goede voeding schenkt .

Wekelijks komen deelnemers hun groenten zelf oogsten en genieten intussen van de aanblik van mooie gewassen! Velen werken mee op het land; een ontspannende bezigheid.

Onze kleinschalige, collectieve tuinderijen zijn:
Moestuin Leyduin in Heemstede;
Stadstuinderij WijTelenGroente in Haarlem/Ramplaankwartier;
De Nieuwe Akker KweektuinKas in de Haarlemmer Kweektuin aan de Kleverlaan.

Van iedere tuinderij vind je uitvoerige informatie op onze website
en via deze website kan je ook aanmelden om deelnemer aan een van de tuinderijen te worden.

 

De Nieuwe Akker
De Nieuwe Akker

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.