Persoonlijke groei Mindfulness & Compassie

Weten wat je in beweging zet - NLP intervisie
Heemstede

Ken jij jouw gevoeligheden in communicatie met anderen? Doorzie jij de patronen en automatismen? En weet je welk verlangen eronder zit en hoe je dit op een andere manier realiseert? 

Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) is een praktische communicatie methodiek, die valt in de categorie ‘positieve psychologie’. Het is een oplossingsgerichte benadering, die helpt de effectiviteit van je communicatie en gedrag te vergroten. NLP wordt vaak ingezet om topsporters, managers en zorgprofessionals succesvol te coachen.

  • Tijdens intervisie (‘inter’ betekent binnen, ‘visie’ betekent kijken) kijk je als het ware naar binnen.
  • Je staat stil bij 'hoe je de dingen doet die je doet' en onderzoekt de effecten ervan.
  • Zowel de effecten voor jezelf, als de op anderen.
  • En als je wilt dat men anders reageert, dan ontdek je wat je de volgende keer anders kan doen om dit te bereiken.

NLP-intervisie is een specifieke manier van bevragen, die jou activeert om zelf te onderzoeken wat er precies speelt. Dit kan best kwetsbaar voelen. Soms is er ook lef voor nodig. Je doet dit onder begeleiding van een ervaren NLP-intervisiebegeleider. Die schept en bewaakt de voorwaarden om dit proces zorgvuldig en effectief te kunnen doen. 

Gedurende het traject wordt je je bewust van jouw eigen aannames, (voor-)oordelen en belemmerende overtuigingen. En je traint jezelf erin deze sneller te herkennen en achterwege te laten. 

Biografie / Over Rick Shamier

Eén van mijn opmerkelijke kwaliteiten is dat ik 2 á 3 keer per maand op straat met onbekenden onbevooroordeelde verbondenheid laat zien. Dit doe ik door Free Hugs aan te bieden. Op mijn site lees je meer over hoe ik vanuit compassie en verbinding wil leven. 

Mijn kwaliteit heb ik ontwikkeld door me te trainen in Emotioneel LIchaamswerk (ELW), Neuro Linguistisch Programmeren (NLP) en Mindfulness. Geintregeerd met mijn studies Maatschappelijk Werk en Orthopedagogiek, maakt dit tot wie ik nu ben. Inmiddels de 50 gepasseerd en tijd om vaker 'het leven te vieren', uit te pakken en delen met wie wil. 

Je bent welkom voor een Free Hug, anytime. Wil je meer weten over 'het beste in jezelf in de wereld zetten', dan ben je welkom om deel te nemen in een intervisiegroep. Hier heb je geen specifieke achtergrond voor nodig, enkel de nieuwsgierigheid naar jouw eigen kwaliteit. 

The Hug Connection
Rick Shamier

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

 

In Nederland zijn bij Bewust Netwerk

 

1.750+ professionals aangesloten

500+ activiteiten gepland

15.000+ nieuwsbrief lezers die ons volgen

 

Wil je duurzaam, gezond en bewust leven?
Zoek een professional of event in jouw regio: