Gezondheid Oosterse Geneeswijzen

Guasha Therapeut
Santpoort Noord

Guasha is de Chinese variant van de schraapthechniek die in vele Zuidoost-Azië plaatsvindt en al duizenden jaren oud is. Guasha is een therapie die op dit moment in Europa aan grote populariteit wint.

Tijdens de behandeling wordt een speciale olie op de huid gebracht. op deze plaatsten begint de therapeut met een speciale schraper te "schrapen". De schraper is vervaardigd uit jade, rode aventurijn, rozenkwarts, agaat (verschillende soorten), bianstone, obsidiaan, hoorn of metaal. Dit alles in verschillende maten en vormen om het lichaam en de verschillende klachten zo goed mogelijk te kunnen behandelen.

Iedere steen heeft zijn eigen trillingsfrequentie en daarmee ook zijn eigen kracht. Bijvoorbeeld:

 • Groene jade = detox, geleiding energie, 
 • Witte jade = losmaken blokkades dicht onder de oppervlakte
 • Obsidiaan = is de spiegel van de ziel, werkt diep en zacht en maakt emoties los.
 • Bianstone = verbeterd de doorbloeding, werkt heel diep.
 • Rozenkwarts = zacht, liefde voor jezelf, zachte steen ook zeer geschikt voor kinderen

Guasha kan worden toegepast bij honderden verschillende klachten en ziekten.De lijst van stoornissen, blokkades en ziekten die met Guasha behandeld kunnen worden is te lang om hier beschreven te worden maar bestaat o.a. uit:

 • Alle pijnsyndromen
 • Nek- en schouderklachten
 • Hoofdpijnen en migraine,
 • Rugklachten, RSI,
 • Stress, burn-out,
 • Reuma, bronchitis, astma,
 • Verteringsproblemen, stofwisselingsstoornissen.

Biografie / Over Esther Hendriksma

Ik ben Esther de Ruiter en ik heb, samen met mijn man, vanaf 2001 jaar als zelfstandig ondernemer binnen ons bedrijf gewerkt. Ik was verantwoordelijk voor Personeel en Organisatie en het Pedagogische beleid en aansturing daarvan. In de loop van tijd kwam ik in een negatieve flow terecht en kon de nodige energie niet meer uit mijn huidige werksituatie halen. Grote en kleine gebeurtenissen stapelden zich op en resulteerde in burn-out klachten.

Om uit deze situatie te komen, ben ik bij een orthomoleculair diëtist terecht gekomen. Daar vond ik mijn talenten en competenties die ervoor zorgden dat ik mij ging verdiepen in nieuwe uitdagingen en haalden mijn coaching en mediation diploma.

Omdat ik behoefte had om meer te leren en mensen te helpen ben ik door gegaan met HBO studie Medische basiskennis in combinatie met een Guasha Opleiding Santai (Traditionele Chinese Geneeskunde). Dit opent voor mij nieuwe wegen om zelf Natuurgeneeskundige te worden en zelf mensen te helpen met lichamelijke en geestelijke klachten/problemen.

Mijn praktijk start ik vanuit mijn eigen behoefte als onderneemster. Ik wordt blij van de gedachten dat ik nu personen kan helpen die in soortgelijke situaties zitten die voor mij heel herkenbaar zijn. De Guasha opleiding geeft mij bevoegdheid om meteen het geleerde in praktijk te brengen. Vandaar dat ik daar meteen mee gestart ben.

Mijn kracht ligt in mijn ervaringen als ondernemer, partner en moeder gecombineerd met Best Balance waarbij ik Guasha behandelingen verricht i.c.m. indien nodig en gewenst coaching. Lichamelijke en/of geestelijke klachten zijn ergens begonnen en ik kan deze samen met jou oplossen.

Ik luister oprecht, laat je uitpraten, breng rust in ons gesprek en stel open vragen. Positiviteit en humor zijn belangrijke aspecten en ik werk probleemoplossend, waarbij ons gevoel centraal staat.

Best Balance
Esther Hendriksma

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

 

In Nederland zijn bij Bewust Netwerk

 

1.750+ professionals aangesloten

500+ activiteiten gepland

15.000+ nieuwsbrief lezers die ons volgen

 

Wil je duurzaam, gezond en bewust leven?
Zoek een professional of event in jouw regio: