Persoonlijke groei Mindfulness & Compassie

Villa Uitzicht: Mindfulness Training
Haarlem

Voor wie is deze mindfulness training?
Onze training richt zich op ‘de werkende mens’. We volgen het wetenschappelijk goed gefundeerde 8-weekse mindfulnessprogramma, maar met een extra accent op Mindful Werken. Het maakt hierbij niet uit of je op dit moment aan het werk bent; ook mensen die bijvoorbeeld herstellende zijn van een burnout kunnen deelnemen.

De training is voor mensen die op een andere manier in het leven en in hun werk willen staan, waarbij meer aandacht is voor wie je bent, en voor het hier en nu. Ook voor mensen die last hebben van stress, somberheid, piekeren, rationaliseren, overspoeld worden door gevoelens of angsten is deze training geschikt.

Wat leer je tijdens de training?

Aandachtig zijn in het moment zelf voorkomt dat stress, onrust en onvrede teveel toenemen en je leven gaan beheersen.Je leert ontstressen en op een milde manier naar jezelf te kijken zodat je zelfvertrouwen vergroot wordt en er weer meer energie en levenslust vrijkomt. Dit leidt tot vermindering van lichamelijke en geestelijke klachten. Het uiteindelijke doel is meer innerlijke vrijheid te kunnen ervaren.

De mindfulnesstraining is een gedegen, wetenschappelijk onderbouwde en zeer praktische training. Mindfulness is bewezen effectief als het gaat om het verminderen van stress, het bevorderen van concentratie, veerkracht en rust. Na deze 8-weekse training heb minder stress, kan je bewuster keuzes maken en  meer genieten van de dingen die je doet. 

Biografie / Over Villa Uitzicht

Villa Uitzicht – stress experts is expert in het opsporen van de oorzaak en het behandelen van (langdurige) stress binnen de context van het werk. Wij onderscheiden ons van andere aanbieders doordat wij kijken naar de balans tussen body, mind en spirit.

Wij staan voor het belang van gezonde en gemotiveerde werknemers. Een fitte en bevlogen werknemer maakt het verschil voor uw organisatie. Onderzoek en onze ervaring leren dat werk een positieve invloed heeft op het herstel van de werknemer. Villa Uitzicht – stress experts is proactief in het onderhouden en stimuleren van contact met de werkplek.

Stress is een gezonde reactie als we in levensgevaar verkeren, en snel moeten kunnen handelen. Als het levensgevaar echter geweken is, vindt al snel een herstel plaats en kom je in een staat van rust en ontspanning. Als dit herstel niet meer plaatsvindt doordat de bronnen van stress aanhouden, wordt stress chronisch van aard.

Ons ultieme doel is het bevorderen van een duurzame psychische gezondheid van werknemers. Ons vertrekpunt voor de behandeling is dat body, mind en spirit onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden en dat aan stress meestal een onbalans tussen ‘gevoel & verstand’ ten grondslag ligt. Als deze onbalans langer aanhoudt kan dit tot psychische en lichamelijke klachten leiden waardoor ‘spirit’ of bevlogenheid in het werk verdwijnt.

Wij vinden het van essentieel belang om gevoel & verstand weer op één lijn te brengen en zo de energiebalans te herstellen, klachten te verminderen en vitaliteit te bevorderen.

Villa Uitzicht
Villa Uitzicht

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

 

In Nederland zijn bij Bewust Netwerk

 

1.750+ professionals aangesloten

500+ activiteiten gepland

15.000+ nieuwsbrief lezers die ons volgen

 

Wil je duurzaam, gezond en bewust leven?
Zoek een professional of event in jouw regio: