Persoonlijke groei Kindertherapie

Spelen, voelen, uiten, helen
Haarlem

Kinderen komen bij To be Me als ze iets dwarszit. Ze komen met plezier. Eén of meerdere keren. Daarna kunnen ze weer verder.

Ik zal wat voorbeelden geven van problemen waar kinderen voor komen.

  • Een meisje van 7. Sliep heel laat in en werd snachts wakker. Ze kwam 1 keer voor een Helende Reis. Daarna sliep ze weer als een roosje
  • Een jongetje van 8 met ademhalingsproblemen. Een helende Reis voor kinderen. Hij zei later dat hij nooit meer hoefde na te denken bij het ademhalen. Het was opgelost. Had met de scheiding van zijn ouders te maken. Subtiele verwerking. Puntjes op de i.
  • Een meisje dat in haar broek bleef poepen. De prenatale Opstelling deed wonderen. 
  • Kinderen komen vanwege pestherinneringen. 
  • Na ongelukken, tragedies, ziekenhuishistorie,
  • Een van de ouders jong overleden. 
  • Veel kinderen die bij de geboorte thema's hebben gehad. De ouders doen een Prenatale Opstelling voor hun kind, en later komt het kind eventueel zelf ook nog voor meer lichaamsgevoel..
  • Om met een schone lei te beginnen op een nieuwe school. Plezier keert weer.

Biografie / Over Joke Lamers

Mijn naam is Joke Lamers, ik ben 59 jaar oud, moeder van 2 zoons van 20 en 21 jaar oud. Van beroep ben ik therapeut en schrijver. Als therapeut in mijn eigen praktijk - To be Me - staat altijd de lichaamswijsheid van de cliënt centraal. Daar werk ik mee samen, waardoor de behandeling van emotionele trauma's in veiligheid kan plaatsvinden. Ik hou van resultaat en de combi inzicht geven en  (lichaams)ervaring bieden - werkt. Mijn eerste boek 'Klopppend in je vel', gaat over de acceptatie van het lichaam. Mijn tweede boek komt binnenkort uit: Het naamloze leed. Dit gaat over de impact van emotionele trauma's in de babytijd. Het is mijn missie, om meer bekendheid te geven aan het belang van adequate zorg voor de verwerking van babytrauma's. In 2013 heb ik de Prenatale Opstelling ontwikkeld. Een behandelmethode - systemisch werk - waarbij de tijd voor de geboorte - met terugwerkende kracht - wordt geoptimaliseerd. Heel fundamenteel herstellend en daarmee levensveranderend. Ik ben een geïnspireerd mens die lichtvoetig door het leven wandelt. Ik ben zowel deskundig als ervaringsdeskundig. Met 17 jaar scholing en bijna 40 jaar praktijkervaring ben ik een doorgewinterde therapeut. In mijn vrije tijd ben ik veel in mijn moestuin te vinden, ik hou van planten bloemen,lezen, film kunst en cultuur. En natuurlijk van goed gezelschap.

To be Me, praktijk voor inzicht in gevoel
Joke Lamers

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.