Gezondheid Shiatsu Therapie

Hara-Yoga-Shiatsu lessen, workshops en behandelingen.
Haarlem

Shiatsu is Japanse drukpuntmassage, gebaseerd op Chinese geneeskunst. Shiatsu richt zich op het wegnemen van energieblokkades, het toevoegen van nieuwe energie en het laten stromen van de energie naar de plek waar het nodig is.

Door het toepassen van verschillende druktechnieken op drukgevoelige punten op reflexzones en meridianen wordt de energiedoorstroming naar en tussen de organen onderling bevorderd. Deze krijgen nieuwe energie, terwijl elders energieknopen worden opgelost. Zodoende wordt de natuurlijke energiebalans en daarmee de gezondheid hersteld en bevorderd.

HARA-YOGA-SHIATSU onderscheidt zich voor de beoefenaar enerzijds door het beoefenen van HARA-YOGA, waarmee we de HARA, onze interne energiebron, versterken en gericht hier vanuit leren werken, anderzijds door het toepassen van de HOKONDO shiatsu stijl. 

De HOKONDO SHIATSU STIJL is toepasbaar in het dagelijks leven. We leren hierin het hele lichaam te behandelen in één ritmische Shiatsu-massage.

WERVELKOLOMMASSAGE, welke hier een onderdeel van is, corrigeert op een zachte manier de wervelkolom en heeft een regulerend effect op het centrale zenuwstelsel. Al na enkele lessen kan je familie en vrienden helpen op een diep niveau te ontspannen en zorgen voor vernieuwde energie.

SHIATSU is een krachtige geneeskunst. Lichaam en Geest worden versterkt; Levenskracht groeit.

Biografie / Over Machteld Mager

Machteld Mager studeerde in '83/'84 in Japan OKI-DO YOGA bij de grondlegger hiervan, Meester MASAHIRO OKI en SHIATSU bij Meester KIYOKO URATA, grondlegger HOKONDO shiatsu.

  • In '88 studeerde zij af aan de 'European 'European University for Traditional Chinese Medicine' als Acupuncturist en Chinese Kruidenkundige.
  • Vanaf '90 verdiepte zij zich gedurende 10 jaar in "Yoga en Houding", m.n. aan het Iyengar Yoga Instituut in Parijs.
  • In '89 startte zij naast het Centrum voor Oosterse Heelkunde "Nulpunt" in Amersfoort de Hara-Yoga-Shiatsu Opleiding.
  • In ‘99/2000 volgde zij de postgraduate "Toyohari" opleiding en sindsdien praktiseert zij naast shiatsu en Chinese kruiden deze vorm van Japanse acupunctuur.

Zij is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur en van de European Branche of the Toyohari Association. Jaarlijks volgt Machteld internationale bijscholing, en zij nam o.a. nog 2x deel aan een Toyohari weekseminar in Japan.

Hokondo
Machteld Mager

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.