Gezondheid Acupunctuur

Japanse Acupunctuur (Toyohari)
Haarlem

Toyohari is een Japanse vorm van acupunctuur. Acupunctuur is van oorsprong Chinees en is door de nauwe banden tussen beide landen in Japan terechtgekomen.

In Japan heeft de acupunctuur zich verder ontwikkeld en zijn er diverse stijlen ontstaan. Zo ontstond omstreeks 1900 Toyohari ofwel meridiaantherapie. Meridianen zijn energiebanen die verbonden zijn met de organen. Blinde acupuncturisten ontwikkelden deze stijl en houden nog steeds de vinger aan de pols om de kwaliteit van deze behandelwijze te waarborgen, dan wel nog te verfijnen.

Ook de inmiddels in het westen opgeleide toyohari-acupuncturisten houden continu voeling met de resultaten van de behandelwijze waardoor de methode direct in de praktijk wordt getoetst en aangepast aan de westerse leefwijze.

De essentie van Toyohari is het in balans brengen van de energie in de meridianen. Als het lichaam in balans is, is het gezond en in staat gezond te blijven. Meridianen functioneren niet los van elkaar, maar vormen één systeem. De verstoring van één meridiaan heeft daarom ook gevolgen voor de anderen; een klacht komt vaak niet alleen.

Biografie / Over Machteld Mager

Machteld Mager studeerde in '83/'84 in Japan OKI-DO YOGA bij de grondlegger hiervan, Meester MASAHIRO OKI en SHIATSU bij Meester KIYOKO URATA, grondlegger HOKONDO shiatsu.

  • In '88 studeerde zij af aan de 'European 'European University for Traditional Chinese Medicine' als Acupuncturist en Chinese Kruidenkundige.
  • Vanaf '90 verdiepte zij zich gedurende 10 jaar in "Yoga en Houding", m.n. aan het Iyengar Yoga Instituut in Parijs.
  • In '89 startte zij naast het Centrum voor Oosterse Heelkunde "Nulpunt" in Amersfoort de Hara-Yoga-Shiatsu Opleiding.
  • In ‘99/2000 volgde zij de postgraduate "Toyohari" opleiding en sindsdien praktiseert zij naast shiatsu en Chinese kruiden deze vorm van Japanse acupunctuur.

Zij is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur en van de European Branche of the Toyohari Association. Jaarlijks volgt Machteld internationale bijscholing, en zij nam o.a. nog 2x deel aan een Toyohari weekseminar in Japan.

Hokondo
Machteld Mager

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

 

In Nederland zijn bij Bewust Netwerk

 

1.750+ professionals aangesloten

500+ activiteiten gepland

15.000+ nieuwsbrief lezers die ons volgen

 

Wil je duurzaam, gezond en bewust leven?
Zoek een professional of event in jouw regio: