Gezondheid Massage

Aromatherapie
Haarlem

Aromamore is een klein bedrijf waar u nog alle aandacht krijgt. Bij Aromamore worden consulten, workshops en beroepsopleidingen gegeven in het kader van aromatherapie. Wij maken gebruik van essentiële oliën meestal in combinatie met massagetechnieken voor uw gezondheid en welzijn.

In een vertrouwelijk gesprek vraag ik u om persoonlijke gegevens en bespreek uw medische verleden, vervolgens bespreken we een behandelplan. Ik kan dan een massage met essentiële oliën voorstellen, of het aanbrengen van olie op de huid door middel van compressen. Ook kan inhalatie van olie of een mengsel van oliën worden voorgesteld om uw huidige gezondheidstoestand te verbeteren. 

Bij een klassieke aromatherapiemassage begint men doorgaans bij de rug, armen, schouders en nek, en gaat men vervolgens verder met de achterkant van de benen en de voeten. Nadat u bent omgedraaid, wordt uw hoofd en gezicht, uw hals en de bovenkant van uw schouders, uw buik, en de voorkant van uw benen en voeten gemasseerd. Soms worden in de loop van uw behandeling meerdere aromatherapiemengsels gebruikt. 

Ik ben IFA gediplomeerd en geregistreerd aromatherapeut

De IFA staat voor deskundigheid, ervaring en kwaliteit in het beroep van aromatherapeut. De IFA is opgericht in 1985 en houdt zich als eerste internationale organisatie voor aromatherapie ter wereld bezig met: Het aanbieden van professionele opleidingen op het hoogste niveau en erop toe te zien dat gedragscodes door IFA-therapeuten en –trainers worden nageleefd. Ook doet de IFA onafhankelijke onderzoeken naar essentiële oliën

Biografie / Over Janet de Winter-Booms

Ik ben Janet de Winter-Booms. Zo`n 25 jaar geleden werd ik schoonheidsspecialiste. Startte mijn eigen praktijk waar ik mij jaren lang met liefde heb ontfermd over mijn cliënten.

Ik volgde tevens de voortgezette opleiding -met verdieping van de disciplines behorende bij de schoonheidsverzorging maar ook de hbo-medische basiskennis olv Bertie Wesselius- bij het Gerda Siemer-instituut in Amsterdam, daarmee kreeg ik lesbevoegdheid wat mij in staat stelde om aan de vakopleiding les te mogen geven, iets dat ik ook een aantal jaren succesvol en met plezier deed. Van lieverlee kwam ik er achter dat schoonheid aan de buitenkant niet voldoende is om je van binnen goed te voelen. 

Ik kwam in contact met mensen die mij inspireerden met essentiële oliën. Ik volgde vele cursussen en lezingen om mij deze boeiende materie eigen te maken. Na er jaren mee gewerkt te hebben had ik nog steeds het gevoel dat ik met losse elementen aan het werk was in plaats van een goed samenhangend geheel. 

Ik volgde daarom de IFA (International Federation of Aromatherapists) opleiding bij Ellen Smith-Asjes in Alkmaar. Een zeer gedegen beroepsopleiding op hoog nivo. Na de succesvolle afronding middels een officieel examen onder toezicht van een Engelse IFA gecommiteerde had ik het gevoel een stevige basis te hebben om mijn cliënten van goed advies te kunnen voorzien. Inmiddels heb ik van de IFA de status van principal teacher ontvangen, hetgeen gelijk staat aan een 1e graads lesbevoegdheid.

Drang naar kennisuitbreiding zit in mijn aard en ik ging mij afvragen waarom de ene olie bij een bepaald persoon met aandoening wel helpt terwijl dezelfde olie bij een ander persoon met de zelfde aandoening niet helpt. Daar voor heb ik mij verdiept in de astrologie. Een rijke aanvulling op de aromatherapie.

Erg boeiend vind ik ook de relatie van de planten op aarde onder invloed van de planeten. Je vindt de kracht van de planten én planeten terug in de oliën en de antwoorden op vele vragen. De astrologie opleiding kreeg ik van Karen Hamaker en Ludy Hoogeveen, evenals de opleiding psychologie volgens C.G. Jung. 
Andere aanverwante opleidingen die ik volgde zijn kinesiologie en voedingsleer, eveneens een prachtige aanvulling bij de aromatherapie.

Mijn inwijding tot Reiki master (liever gebruik ik het woord leraar) in het Usui system onderschrijft ook het spirituele en energetisch karakter van Aromamore.

Inmiddels heb ik vele ervaringen op allerlei gebied. Lesgeven in aromatherapie, aromatherapie in de zorg, workshops voor reumapatiënten, aromatherapie op het werk, lezingen en natuurlijk de persoonlijke therapie en coaching. Al met al heb ik door de jaren heen een rijk en breed palet van kennis, ervaringen en mogelijkheden verworven die nu tot uw beschikking staan.

Aromamore
Janet de Winter-Booms

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

 

In Nederland zijn bij Bewust Netwerk

 

1.750+ professionals aangesloten

500+ activiteiten gepland

15.000+ nieuwsbrief lezers die ons volgen

 

Wil je duurzaam, gezond en bewust leven?
Zoek een professional of event in jouw regio: