Persoonlijke groei Mindfulness & Compassie

Mindfulness Haarlem
Haarlem

Welkom bij Mindfulness Haarlem! In perioden van 8 weken geef ik regelmatig cursussen mindfulness voor jongeren en volwassenen in Haarlem en Haarlemmermeer (Hoofddorp). Voor mensen die ontevreden zijn over hun gewicht is een speciaal programma ontwikkeld: mindfulness en eten.

Mindfulness betekent "opmerkzaamheid" of "in het moment leven". Mindfulness helpt je in het huidige moment te leven.Het leert je om je niet te verliezen in herinneringen, fantasieĆ«n, dagdromen of doemscenario's voor de toekomst.

Je hebt een direkt contact met je zintuigen en je lichaam. Je leert te luisteren naar signalen die meestal achter de schermen van je waarneming verborgen blijven. Op die manier kun je bij alles wat je doet helder blijven waarnemen. Alles wat je bewust opmerkt, wordt helder, sprankelend en komt tot leven. Hoe meer aandacht, hoe intenser de ervaring.

Hoe kan Mindfulness jou helpen?
Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat Mindfulness onder meer werkt bij:

  • stress
  • (chronische) pijn
  • vermoeidheidsklachten
  • depressieve klachten
  • piekeren of negatief denken
  • (sociale) angst en paniek
  • burn-out

Mindfulness is bedoeld voor iedereen ongeacht religie, culturele achtergrond of opleiding. Voor iedereen die wil werken aan geestelijke en/of lichamelijke gezondheid. Voor kinderen van 6 tot 9 jaar, 9 tot 12 jaar en jongeren van 12 tot en met 18 jaar zijn aangepaste cursussen samengesteld.De cursussen voor kinderen en jongeren worden in samenwerking met Jeanette Poelman-Lemmers van Kindermeditatie Haarlem gegeven. Voor een overzicht van cursussen voor kinderen en jongeren zie de website kindermeditatiehaarlem.

Biografie / Over Bart Poelman

Mijn naam is Bart Poelman. In de periode 2007-2009 heb ik diverse opleidingen gevolgd tot trainer mindfulness bij het Instituut voor Aandacht & Mindfulness (IAM). Vanaf 2009 werk ik als trainer mindfulness voor See True mindfulness te Maastricht. Ik geef trainingen aan jongeren en volwassenen. Daarnaast werk ik als adviseur Medische Milieukunde voor de GGD.

Mindfulness Haarlem
Bart Poelman

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.