Welzijn Dans & Beweging

Dance for Health en Biodanza Vital Development
Haarlem

Dance for Health biedt danslessen aan voor mensen met Parkinson, Reuma en MS. De bewegingsprogramma’s bieden iedereen de mogelijkheid om zich gezonder en fitter te voelen.                       

Dance for Health combineert kennis en ervaring uit de moderne dans, klassiek ballet en fysiotherapie. De ervaring leert dat dansen in een groep drempelverlagend werkt om regelmatiger te bewegen. Door middel van dans, muziek en verbeeldingskracht wordt er aan balans, flexibiliteit, kracht, coördinatie en houding gewerkt.

Ineke Meek geeft wekelijkse dansworkshops met wisselende thema's op woensdagochtend (10:30 uur) in het Poortgebouw, Rijnsburgerweg 10, Leiden (naast Centraal Station Leiden)
Iedereen is welkom om te ervaren wat Dance for Health kan betekenen.

  • “Gelijk na de les merk ik dat ik meer energie heb. Als ik een keer moet overslaan, ben ik stijver en strammer”, vertelt Meya. Zij is 69 jaar en weet nu twee jaar dat ze reuma heeft.
  • Door het dansen bij Dance for Health gaat bewegen haar makkelijker af, een dagelijkse handeling als het dragen van een boodschappentas gaat nu beter dan voorheen.

Ineke Meek is werkzaam in het bedrijfsleven en nodigt mensen uit hun verstand in te zetten om hun hart te volgen en daarmee de verbinding met hun lichaam en anderen aan te gaan.

Biografie / Over Ineke Meek

Ineke werkt meer dan 25 jaar in de automatisering, waar zij uiteindelijk als projectleider haar coachings- en organisatie talenten ook door Biodanza en Vital Danza heeft ontwikkeld.

Ineke heeft Biodanza ontdekt in een levenslange zoektocht naar creativiteit, muzikaliteit, passie en verbinding in haar leven. Zij heeft altijd heel veel genoten van dansen, maar heeft pas bij een eerste kennismaking met Biodanza ten volle beseft wat het dansen haar kan brengen. De eerste kennismaking was een introductieles bij de school van Patricia Martello. Zij heeft Biodanza verder ontwikkeld tot Vital Development en Vital Danza. Als sinds januari 2009 organiseert zij haar eigen lessencyclus in Haarlem.

Ineke is in 2015 in aanraking gekomen met DanceForHealth door haar dansworkshops met de bewoners van Overspaarne. Zij ontdekte dat bewoners, die soms moeite hebben met bewegen, gemakkelijker bewegen op muziek en dat dit plezier brengt in hun leven. Ook voor partners is het fijn om een moment te genieten van samen dansen.

In 2015 is zij gestart met de opleiding tot Dance for Health docent en in 2017 is zij Dance for Health docent geworden in Leiden.

Meekitmove
Ineke Meek

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

 

In Nederland zijn bij Bewust Netwerk

 

1.750+ professionals aangesloten

500+ activiteiten gepland

15.000+ nieuwsbrief lezers die ons volgen

 

Wil je duurzaam, gezond en bewust leven?
Zoek een professional of event in jouw regio: