Persoonlijke groei Relatietherapie

Verlatings- of bindingsangst? Gea Boschma, Integratieve Psychotherapie
Haarlem

HERKEN JE DIT?

  • Ik heb weinig zelfvertrouwen en een laag zelfbeeld.
  • Ik ben ‘verslaafd’ aan liefde en erkenning van anderen.
  • Ik voel bindingsangst of verlatingsangst.
  • Ik heb moeite met het aangaan van een liefdesrelatie.
  • Ik heb moeite met intimiteit binnen de relatie.
  • Ik val steeds op de ‘verkeerde’ man of vrouw.
  • Ik heb last van gevoelens van schuld of schaamte.
  • Ik heb moeite met het aangeven van grenzen.
  • We hebben al langere tijd relatieproblemen en weten niet hoe verder.

VERSLAAFD AAN LIEFDE
Maak je de aandacht voor jezelf regelmatig ondergeschikt aan die voor de ander? Ben je bang om de ander te kwetsen of gekwetst te worden? Onbewuste negatieve overtuigingen over jezelf liggen hieraan ten grondslag. Hierdoor is een ‘verslaving’ aan aandacht en erkenning van anderen ontstaan. Dit uit zich, in meer of mindere mate, in verlatings- of bindingsangst in relaties.

De eerste stap is te onderzoeken wat jouw behoeften en verlangens zijn. Je gaat weer durven op te komen voor jezelf en je grenzen te stellen. Alleen vanuit een gezonde basis van eigenwaarde kun je een gezonde relatie met de ander aangaan.

BEGELEIDING
Je kunt kiezen voor individuele therapie of jullie kunnen – als je een partner hebt – samen komen voor relatietherapie. Of doe mee aan de workshop 'Verlangen naar liefde, overwin verlatingsangst en bindingsangst' 

Biografie / Over Gea Boschma

Mijn naam is Gea Boschma (1969). Ik heb een relatie en ben moeder van een zoon en een dochter in de tienerleeftijd . Na mijn HBO-studie in Amsterdam heb ik jarenlang bij diverse uitgeverijen gewerkt in redactionele en commerciële functies. Uitdagend werk met leuke collega’s.

De zeer plotselinge dood van een dierbare collega deed mij wakker schudden. Deze ingrijpende ervaring diende als een katalysator die mij aanzette om het roer om te gooien. Ik durfde te onderkennen dat in mijn toenmalige werk niet mijn grootste passie lag.

Ik volgde mijn hart en veranderde van koers. Ik heb de vierjarige opleiding Integratieve Psychotherapie aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie in Amsterdam gevolgd. In 2007 ben ik gestart met mijn praktijk. Ik ben gevestigd in Centrum aan het Spaarne, Spaarne 112 in hartje Haarlem.

Ieder jaar volg ik nascholingen, waaronder de relatietherapietraining ‘Growing in love’ bij Aumm, trainingen op het gebied van verliesbegeleiding, EMDR (bij angsten en trauma’s) en de opleiding Systemisch werk (familie- en organisatie-opstellingen) bij Phoenix.

Gea Boschma, Integratieve Psychotherapie
Gea Boschma

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.