Gezondheid Osteopathie

Osteopathie Casper van Tuijl
Haarlem

Veel mensen leven met klachten die soms moeilijk te behandelen zijn. Denk bijvoorbeeld aan buikpijn, chronische rugpijn, spastische darm, terugkerende blessures, migraine of whiplash.

Medicijnen kunnen in veel gevallen pijn en ongemak tijdelijk wegnemen, maar de oorzaak wordt niet verholpen. Hierdoor kunnen klachten blijven terugkeren.

Osteopathie is een manuele vorm van geneeskunst die zich onderscheidt door de brede benadering van het lichaam. Waar verschillende therapiƫn voornamelijk lokaal behandelen, loopt ik als osteopaat standaard het hele lichaam na op pijnklachten en bewegingsbeperking. Het komt namelijk maar zelden voor dat bijvoorbeeld lage rugklachten uitsluitend vanuit de rug ontstaan zijn. Zonder de achterliggende oorzaken weg te nemen, zullen klachten blijven terugkeren.

De osteopathie gaat er van uit dat de natuurlijke bewegingsvrijheid van het lichaam aanwezig moet zijn om gezond te kunnen zijn. In de behandeling gaat de osteopaat op geleide van zijn uitgebreide kennis van het lichaam op zoek naar de oorzaak van de klachten.

Hij is opgeleid om te herkennen welke weefsels van het lichaam minder beweeglijk zijn geworden. In de behandeling neemt de osteopaat niet alleen de bewegingvrijheid van de wervels en gewrichten mee, maar er wordt ook aandacht besteedt aan de bewegingsvrijeheid van de buikorganen en aan spanningspatronen ter hoogte van de schedel. Vervolgens wordt de beweeglijkheid van die weefsels met zachte technieken weer hersteld. Dit zorgt voor betere doorbloeding en afvoer van afvalstoffen, waardoor herstel weer kan plaatsvinden.

Osteopathie van Tuijl
Casper van Tuijl

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.