Persoonlijke groei Coaching - Kindercoaching

HSP Adviseur | Energetische Therapie | Reading | Mindfulness & Meditatie
Helmond

Je hoort het steeds vaker de term: nieuwetijdskinderen. Wat opvalt bij deze kinderen is dat zij hun omgeving spiegelen door ‘ander gedrag’ (krijgen dan het label `gedragsstoornis’), anders denken (denken in mogelijkheden niet in beperkingen) en vooral anders handelen.

Deze kinderen krijgen vaak een labeltje opgeplakt: ADHD, ADD, autistisch, PDD NOS, etc. Eén ding hebben zij allemaal gemeen: zij zijn bijzonder hoogsensitief. Hun sensoren zijn ontzettend sterk ontwikkeld.

Ouders, begeleiders en leerkrachten weten vaak niet hoe zij hier positief mee om kunnen gaan. Het probleem is dat wij hun talenten bestempelen als beperkingen. Het intellect van deze kinderen functioneert compleet anders. De nieuwetijdskinderen zullen dingen zeggen die je verbazen op een zeer confronterende manier. Ze doorzien veel en kijken als het ware bij je binnen. Zij zien, voelen en ervaren alles in waarheid. Het is niet de bedoeling dat wij hen veranderen, het is de bedoeling dat wij veranderen door hun manier van zijn. Zij zijn gekomen om de systemen en structuren die niet meer werken te veranderen simpelweg door hun aanwezigheid, door hun manier van zijn. Nogmaals, zij spiegelen hun omgeving door hun gedrag.

De nieuwetijdskinderen beschikken over een `ingeboren’ wijsheid. Herinneringen en intelligentie op zielsniveau. Dat wat wij vergeten zijn, herinneren zij zich. Wil je hier meer over lezen of een test doen, neem dan een kijkje op mijn website onder Home. Daar vind je veel informatie, een literatuurlijst en een overzicht van wetenschappelijk onderzoek naar hooggevoeligheid.

De Wijsheid van het Hart biedt ondersteuning, mindful training en begeleiding aan nieuwetijdskinderen, ouders en begeleiders (ook op school).

Zoals bij alle talenten heeft ook hoog gevoeligheid valkuilen. Valkuilen kunnen bijvoorbeeld zijn overprikkeling, faalangst en een te groot verantwoordelijkheidsgevoel. Het is erg belangrijk dat ouders en leerkrachten hooggevoeligheid vroegtijdig herkennen en de kinderen daarin begeleiden om de kans op leer- en gedragsproblemen te voorkomen of te verkleinen.

De Wijsheid van het Hart biedt de volgende ondersteuning aan:

•Een energetische reading helpt om helder inzicht te krijgen in hoe jij jouw kind het beste kunt ondersteunen en begeleiden.
•Een energetische behandeling helpt om de natuurlijke energiestromen te herstellen en werkt sterk aardend. Kinderen die uit balans zijn reageren bijzonder goed op deze energetische behandeling.
•Training en workshops die je helpen om in je authentieke kracht te komen, kijk hiervoor onder de agenda.
•Interactieve lezingen om het bewustzijn rondom nieuwetijdskinderen te vergroten.
•Mindfulness Training en/of Meditatie Training op school, kijk onder het menu School.
•Inner Power Kids training voor (hooggevoelige) kinderen.
•Workshops speciaal voor kinderen in de leeftijd van 6 -12 jaar. Mindfulness, leren ontspannen en
mediteren; helende meditatieve verhalen en simpele maar krachtige energetische oefeningen.

De Wijsheid van het Hart
Tamara van de Beek

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.