Gezondheid Craniosacraal therapie

Praktijk voor genezing en welzijn - voor mens en paard
Haarlem

De Vreugdevolle Bron is een praktijk voor genezing en welzijn, een plek van rust en vertrouwen, waar in een ruimte van veiligheid en volledige acceptatie diepgaande genezing kan plaatsvinden. De Vreugdevolle Bron is er voor het welzijn van zowel mensen als paarden.

Naast mijn praktijk in Haarlem behandel ik in Ede en omgeving ook paarden met behulp van craniosacraal therapie. Deze zachte en krachtige genezingsmethode is heel geschikt voor paarden, waarbij door middel van zachte aanraking rekening wordt gehouden met de fijngevoeligheid van paarden. In mijn behandelingen neem ik ook de meridianen en acupunctuurpunten mee. Daarbij werk ik met de zachtheid van mijn handen, dus zonder gebruik van naalden. 

Naast behandelingen geef ik ook workshops op het gebied van de craniosacraal therapie en Chinese geneeskunde. Als docent verzorg ik de Craniosacraal-Plus™ training aan de Total Health Academy. Verder geef ik workshops op het gebied van de Chinese geneeskunde voor het behandelen van paarden.

Om een afspraak te maken voor een behandeling en voor vragen kunt u bellen of emailen.​

Biografie / Over Geert Heidema

In Nederland heb ik eerst de studie Biopsychologie gevolgd en vervolgens wetenschappelijk onderzoek verricht op het gebied van gezondheid bij de mens. Daarna ben ik verhuisd naar Santa Fe (New Mexico, Verenigde Staten) om ervaring op te doen in complementaire genezingsmethodes, namelijk Traditionele Chinese Geneeskunde (acupunctuur en kruiden), Craniosacraal Therapie en Sat Nam Rasayan® (een geneesmethode afkomstig uit India).

Vanaf 2010 heb ik mensen behandeld in mijn praktijk alsook in diverse klinieken in de Verenigde Staten. Sinds 2015 ben ik werkzaam voor mijn praktijk in Nederland, eerst in Haarlem en sindskort ook in Ede. In Nederland heb ik ook opleidingen gevolgd in Craniosacraal Therapie voor paarden. Naast mensen behandel ik in mijn praktijk ook paarden met craniosacraal therapie, waarbij ik eveneens mijn kennis van de meridianen en acupunctuurpunten integreer in de behandeling. Daarbij werk ik met de zachtheid van mijn handen, dus zonder gebruik van naalden.

Verder geef ik workshops op het gebied van de craniosacraal therapie en Chinese geneeskunde. Als docent verzorg ik de Craniosacraal-Plus™ training aan de Total Health Academy. Verder geef ik workshops op het gebied van de Chinese geneeskunde voor het behandelen van paarden.

Tevens beoefen ik ruim 17 jaar Tensegrity®, een traditie afkomstig uit het oude Mexico, bestaande uit oefeningen die helpen om welzijn te ervaren. Ook begeleid ik ruim 12 jaar oefengroepen in Tensegrity®.

De Vreugdevolle Bron
Geert Heidema

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.