Duurzaamheid Sociaal ondernemen

Metgezellin
Ede

De overheid trekt zich steeds verder terug uit de zorg en er komen bijvoorbeeld steeds meer taken en verantwoordelijkheden op het bordje van familie (mantelzorgers) terecht. Maar waar familieleden graag willen helpen, is het ook een feit dat mensen het steeds drukker krijgen en zorg niet altijd structureel te combineren is met het eigen werk en gezinsleven.

Metgezellin biedt een oplossing in de vorm van gezeldschap, begeleiding en ondersteuning binnenshuis en/of buitenshuis. Op zware fysieke zorg of verpleegkundige handelingen na is alles bespreekbaar. Metgezellin is er voor iedere leeftijdscatogorie. 

Zelfredzaamheid heel belangrijk. Hoe minder hulp u nodig heeft hoe vrijer u bent. Als er toch begeleiding of ondersteuning nodig is, dan het liefst door iemand die geduld heeft en zich richt op het behouden en/of vergroten van de zelfredzaamheid. Het stimuleren van de zelfredzaamheid is een belangrijk onderdeel van mijn dagelijks werk. De werkwijze en waarbij begeleiding nodig is verschilt per persoon en is in overleg te bepalen.

Vergoeding uit PGB is mogelijk.

Biografie / Over J van der Plaats

Aangenaam, ik ben Jolanda van der Plaats

Sinds drie en dertig jaar ben ik werkzaam in het speciaal onderwijs (met leerlingen met een lichamelijke- en meervoudige beperking). Waarvan twintig jaar als klassenassistente (zorg) en dertien jaar als leerkrachtondersteuner op de VSO afdeling. Mijn werkzaamheden bestaan uit het geven van onderwijs en lessen op het gebied van de zelfredzaamheid zoals; huishoudkunde, persoonlijke verzorging, koken, boodschappen doen en seksuele voorlichting.

Sinds 1 april ben ik naast mijn werk op school begonnen als ZZper .

Mijn vrije tijd breng ik graag wandelend in de natuur door en ik hou van zingen, fotograferen, Tai Chi en lezen. Ook bezoek ik graag een museum, concert, bioscoop of theatervoorstelling.

 

.

Metgezellin
J van der Plaats

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.