Duurzaamheid Energie- en klimaatbeheer

Biomassawarmte.nl - het adres voor pellets en pelletkachels
Dronten

Pelletkachel??  Waarom ??

Duurzaam!!! Dat is: CO2 neutraal stoken!!!

Een pelletkachel is een kachel die niet brandt op houtstammen maar op houtpellets. Houtpellets zijn gestandaardiseerde, uit zaagsel geperste houtbrokjes. Het stoken van pellets is een duurzame vorm van verwarmen. Bij het stoken van hout komt evenveel CO2 vrij als wanneer het hout op natuurlijke wijze zou vergaan. Deze hoeveelheid CO2 is gelijk aan de hoeveelheid CO2 die de boom heeft opgenomen tijdens de groei. Daarnaast is hout een onuitputtelijke energiebron. Dat is wel anders bij olie, steenkolen en gas. 

Eenvoudige installatie

Een pelletkachel is voorzien van een rookgasventilator. Een groot voordeel hiervan is dat een schoorsteenkanaal niet nodig is. Dit scheelt enorm in de portemonnee omdat de aanschaf en installatie van een schoorsteenkanaal behoorlijk duur kan zijn. De pelletkachel kan eenvoudig op de gevel van de woning worden aangesloten. Een groot pluspunt van de Thermorossi pelletkachels is dat deze bijzonder stil zijn. Zodra de kachel in werking is hoor je nauwelijks de rookgasventilator draaien. 

Comfort

Een pelletkachel biedt de gezelligheid van een houtkachel, echter het gebruik is zo eenvoudig waardoor het comfort van een gashaard wordt verkregen. De aanvoer van pellets, de snelheid van de ventilator en de hoeveelheid warme lucht die door de ventilator wordt afgegeven is volledig instelbaar. De pelletkachel is ideaal voor gebruik in een goed geïsoleerde woning. De temperatuur is eenvoudig constant te houden. Stel de temperatuur in op 19 graden celcius en u heeft er geen omkijken meer na. De pelletkachel doet de rest. Vanaf het vooraf in te stellen tijdstip onsteekt de haard automatisch, warmt op en houdt de ruimte vervolgens op de constante gewenste temperatuur. En daarbij is het verbruik ook nog eens behoorlijk laag.

Biomassawarmte.nl is dealer van 2 Italiaanse topmerken pelletkachels: Thermorossi en EvaCalor. In Nederland zijn de dealers in een netwerk verbonden aan importeur Biomassatechniek. Hierdoor is niet alleen de levering van de kachels maar ook de garantie en de beschikbaarheid van onderdelen gegarandeerd.

Biomassawarmte.nl kan al dan niet in samenwerking met een vaste installateur het plaatsen van een pelletkachel in uw woonhuis, chalet, stacaravan of tuinhuis verzorgen. 

Daarnaast levert Biomassawarmte.nl pellets. Ook hierin wordt een vaste lijn gehanteerd: Alleen topmerken komen in aanmerking en dat betekent dat de pellets van Biomassawarmte.nl altijd gecertificeerde pellets (DIN Plus) zijn. En dat uiteraard tegen een zeer concurrerende prijs. 

Biomassawarmte.nl heeft de beschikking over een showroom in Dronten en een uitgebreide showroom in Heerde. Voor beide showrooms geldt: bezoek alleen na afspraak!!

Onbekend met pelletkachels:  Laat u voorlichten en maak een afspraak.

Biomassawarmte.nl
Martin Eikelboom

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.