Persoonlijke groei Lichaamsgerichte Therapie

Lichaamsgerichte psychotherapie
Dronten

Geluk vinden in jezelf is luisteren naar je lichaam. Hoe meer bewustzijn je hebt op de signalen die je lichaam je geeft, hoe beter je in staat bent om te voelen welke keuzes voor jou de juiste zijn. Door dit bewustzijn verder te ontwikkelen ben je steeds beter in staat om jezelf dat te geven wat je nodig hebt.

Binnen lichaamsgerichte psychotherapie wordt bewust contact gemaakt met het lichaam door middel van ademhaling, beweging en geluid. Het fijne van deze therapie is dat bewust stil staan bij dat wat je in je lichaam ervaart, maakt dat je dichter bij jezelf komt. De informatie die je krijgt als je echt naar je lichaam luistert is heel waardevol, omdat wat je lichaam je laat voelen altijd waar is.

Tijdens de sessies worden vormen als Bio-energetica, Reichiaans ademwerk, Bodydrama en Gestalt ingezet. Daarnaast wordt gewerkt met familieopstellingen in individuele vorm. Dit zijn ervaringsgerichte methoden die je meer inzicht in jezelf en doorstroming in je lichaam brengen. Belemmerende gedragspatronen worden inzichtelijk en lichamelijke/emotionele blokkades bewust. Vaak zijn deze al vroeg in de ontwikkeling ontstaan. Door deze vrij te maken ga je meer ontspanning voelen.

Biografie / Over Nynke de Vreeze

Innerlijke groei is voor mij heel belangrijk. Ik ben altijd nieuwsgierig naar het licht in de schaduw. Als therapeut help ik mensen meer bewustzijn te creëren, waardoor het leven lichter wordt. Tijdens sessies vind ik het belangrijk om een veilige plek te scheppen, waarin ik begeleid met liefde, aandacht en zorgvuldigheid. Het geeft mij veel energie om mee te mogen bewegen in groeiprocessen en het is een geschenk om de liefdevolle lessen die ik heb ontvangen door te geven.

Mijn eigen weg is begonnen toen ik in contact kwam met de lichaamsgerichte therapie. In 2009 startte ik met de opleiding ‘Integrated Psychotherapy’ bij Bodymind Opleidingen in Rotterdam. Dit was een diepgaand groeitraject van vier jaar waarin ik in contact kwam met mijn eigen schaduw. Ik leerde met compassie naar mijzelf te kijken. Hierdoor werd het mogelijk mijzelf completer te zien, mijn onvolkomenheden, behoeften en kwetsbaarheid, maar ook mijn kwaliteiten en kracht. Ik ben me vrijer, energieker en meer in balans gaan voelen. Het proces van innerlijk groeien, dat altijd door blijft gaan, voelt nu als een verrijking van mijn leven. Ik ervaar het leven als een mysterie dat zich voor mij ontvouwt. Ik ga steeds meer mee in de stroom die mij brengt waar ik moet zijn en besef me steeds meer dat alles er mag zijn.

Ik woon op dit moment in Dronten met mijn man. Samen hebben wij twee prachtige kinderen: een dochter geboren in 2013 en een zoon geboren in 2016. Ik ben zelf in 1982 geboren in Bakhuizen en hier ben ik ook opgegroeid. Voordat ik naar Dronten kwam heb ik zo’n 11 jaar in Groningen gewoond, gestudeerd, gewerkt en genoten.

Nynke de Vreeze, Lichaamsgerichte psychotherapie en training
Nynke de Vreeze

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

 

In Nederland zijn bij Bewust Netwerk

 

1.750+ professionals aangesloten

500+ activiteiten gepland

15.000+ nieuwsbrief lezers die ons volgen

 

Wil je duurzaam, gezond en bewust leven?
Zoek een professional of event in jouw regio: