Persoonlijke groei Kunst

Voor unieke en duurzame kunst
Dordrecht

Textiel en papier zijn de basis van veel objecten. Ik gebruik deze in combinatie met andere materialen en bewerkt ze op verschillende manieren zoals verhitten, vervormen, beschilderen.

Mijn werk is heel divers en varieert van objecten aan de muur tot kunstenaarsboeken, sieraden, schalen en objecten van papier-maché. Ik werk ook veel met materialen die hier vrij onbekend zijn. Inmiddels ben ik één van de deskundigen op het gebied van Tyvek in Nederland geworden. Fabric paper is een ander voorbeeld van  op een ongebruikelijke manier werken met papier. Gelliprinten is nog zo’n bijzonder vorm van materiaalgebruik. Het gebruik van deze technieken in combinatie met textiel en papier leidt tot verrassende objecten.

Het creëren van kunst maakt mij blij en gelukkig en ik hoop dat die blijdschap en dat geluksgevoel overgebracht worden op de toeschouwer en op mijn cursisten. Want in al die technieken die ik beheers geeft ik ook workshops en cursussen.
Vanuit heel Nederland en België komen cursisten. Soms voor een workshop maar ook vaak voor  een jaarcursus waarbij of elke maand een andere techniek wordt behandeld (de zgn. Jaarcursus Technieken) ofwel doorlopend aan een eigen werkstuk wordt gewerkt en waarbij gebruik kan worden gemaakt van alle materialen uit Joke’s atelier en van haar kennis en inspiratie (de Jaarcursus Textielkunst).

Informatie over workshops vind je op mijn workshopblog:

creatieveworkshops.blogspot/

Ook hou ook een blog bij over mijn werk nl.

tisnietzwartwit.blogspot/

Inspirerende collega’s zijn de Amerikaanse Sherril Kahn en de Engelse Kim Thittichai.

Joke Hardenbol is lid van Steekplus

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.