Gezondheid Natuurgeneeskunde

Holistische massagetherapie, Dorntherapie, Massage bij kanker, Voetreflexologie, Zwangerschapsmassag
Dordrecht

Massagetherapie bij Mindful Massage is gebaseerd op de holistische gedachte dat alles wat leeft met elkaar verbonden is. Zo is je fysieke lichaam  nauw verbonden met je geest. Ze beïnvloeden elkaar onderling en worden ook beïnvloed door allerlei factoren van buitenaf. Ziekte en symptomen zoals pijn zijn signalen: Een roep om aandacht van je lichaam voor iets waar je je nog niet bewust van bent. Het doel van massagetherapie is niet om eventuele klachten weg te masseren – al is er vaak snel sprake van verbetering – , maar om je te ondersteunen in de bewustwording van wat er in je lichaam speelt. Je helpen naar je lichaam te luisteren.

Dit gebeurt door heel rustig te masseren, waarbij je wordt uitgenodigd te ervaren wat de aanraking met je doet.  Aandacht geven aan wat je lichaam je te zeggen heeft, is vaak al genoeg om het zelfhelend vermogen van je lichaam aan te spreken. Uitgangspunt daarbij is dat alles wat zich aandient er mag zijn, zonder er een oordeel over te hebben. In de intake bespreken we samen waar je behoefte aan hebt. Waar voel je spanning in je lichaam? Wat vraagt om aandacht? In overleg bepalen we welke massage op dit moment goed voor je is.

Gedeeltelijke vergoeding via de ziektekostenverzekering is mogelijk.

Biografie / Over Anja Bouwman

Hallo, mijn naam is Anja Bouwman. Sinds april 2011 werk ik als holistische massagetherapeut. Ik ben afgestudeerd aan de academie voor massagetherapie Holos in Utrecht. Ik help mensen met nek-, rug en andere spierklachten. Daarbij help ik je te ontdekken wat de samenhang is tussen je klachten en datgene wat er in je leven speelt.

Ik ben geschoold in verschillende massagevormen, waaronder klassieke en energetische massage, bindweefselmassage, holistic pulsing, voetreflexologie en drukpuntmassage. Belangrijker nog, is dat ik heb geleerd wat het betekent om volledig te zijn in het ‘nu’, met wat er is, met alle emoties en gedachten die bij een massage loskomen. Want welke lichamelijke klachten er ook zijn, vaak geven ze uitdrukking aan wat er binnenin je leeft. Je lichamelijke spanningen of ziektes vormen een wegwijzer, zodat je lichaam de klachten zelf kan oplossen. Als massagetherapeut ondersteun ik je bij dat proces.

Opleiding

  • Holos massagetherapie
  • Dorntherapie en Breußmassage bij het Dorninstituut Idelette Eijgelaar
  • Massage en kanker bij de Stichting Voor Jou
  • Masterclass Zwangerschapsmassage bij Holos

Verder heb ik verschillende energetische opleidingen gedaan, onder meer reiki, quantum touch, sjamanistisch healer en spiritueel genezen.

Sinds oktober 2014 ben ik aangesloten bij de Vereniging voor Natuurgeneeskundig Therapeuten (VNT) en per 1 januari 2017 geregistreerd bij het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ). Hierdoor worden mijn behandelingen door een groot aantal verzekeraars vergoed.

Mindful Massage
Anja Bouwman

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

 

In Nederland zijn bij Bewust Netwerk

 

1.750+ professionals aangesloten

500+ activiteiten gepland

15.000+ nieuwsbrief lezers die ons volgen

 

Wil je duurzaam, gezond en bewust leven?
Zoek een professional of event in jouw regio: