Persoonlijke groei Coaching - Wandelcoaching

Natuur- en Netwerkcoaching |verbonden met de natuur
Den Haag

"De natuur is mijn werkgebied en daar neem ik je graag in mee!"

Het effect
De natuur is een goede plek om je zelf in op te laden, vooral als je stress ervaart door een druk leven. Door met een open en ontspannen houding de natuur in te gaan ontstaat er een verbinding met de natuur die een helend effect kan hebben op je gezondheid. Er zijn onderzoeken gedaan die aantonen dat de natuur een positief effect heeft op je gezondheid en die ik je kan verstrekken. Interesse? Neem contact met mij op.

Voor wie
Ik ga met mensen die niet lekker in hun vel zitten de natuur in en laat hen beleven dat het vrijheid, rust en inspiratie biedt. Door het doen van natuuroefeningen wordt het bewust beleven van de natuur versterkt en dit kan je helpen om je evenwicht te herstellen. Als je met mij mee de natuur in gaat ervaar je:

  • Een ontspannen gevoel. Er gebeurt veel moois in de natuur. Al je zintuigen kun je gebruiken wanneer je een wandeling maakt.
  • Een stressvrij gevoel. De natuur kan een helend effect hebben op tekens van stress of spanning. 
  • Een fit gevoel. De natuur nodigt uit tot beweging. Zo verbetert de natuur ook je ook je fysieke gezondheid.

Nieuwsgierig geworden? Dan ontmoet ik je graag voor een gesprek!

Biografie / Over Karlien van Haagen

Ik wil graag mijn verwondering voor de natuur met je delen

Mijn naam is Karlien van Haagen en ik heb de opleiding voor ‘Natuur in Begeleiding’ aan het Kraaybeekerhof gevolgd en afgerond. De inhoud van de opleiding heeft een antroposofische achtergrond. Deze spirituele filosofie staat ook aan de basis van mijn aanbod.

Als natuurcoach maak ik gebruik van de wetmatigheden en de processen van de natuur, waar de mens zelf een onderdeel van is. En zoals Goethe zei: “Iets van buiten is een uitdrukking van iets van binnen.” Zo zie ik de werking van natuur. De natuur die je buiten beleeft doet iets met je van binnen.

Niet alleen de opleiding aan het Kraaybeekerhof beïnvloedt mijn werk als natuurcoach. Mijn initiële opleiding aan de Kunstacademie in Den Haag maakt ook deel uit hoe ik mijn natuuropdrachten opbouw. Vooral verbeeldingskracht en kijken naar vormen pas ik toe in mijn coachwerk.

Natuur ervaren en beleven
Vaak staan we tegenwoordig wat ver van de natuur af, zeker om deze bewust te beleven. Daar ligt mijn kwaliteit.
Ik vind dat het buiten gebeurd, daar kun je oplossingen tegenkomen en dat kan ik je (opnieuw) leren ontdekken. Er zijn vele mogelijkheden om dit te bereiken. Bijvoorbeeld door het werken met natuuropdrachten, waar vaak een metafoor als boodschap in zit. Dit kan nieuwe inzichten bieden op de vraag of het thema waarmee je bent gestart.

De zintuigen
Ook de zintuigen kunnen een middel zijn om dichterbij je zelf komen. Vooral wanneer je veel stress of onrust ervaart kan het ontwikkelen van je zintuigen je helpen om balans terug te vinden. Hier heb ik speciale wandelingen voor ontwikkeld en kan ik samen met je lopen om zo te ervaren dat je jezelf kan opladen in de natuur.

Natuur Verbindt
Karlien van Haagen

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.