Welzijn Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong)

Je hart thuisbrengen | Chi Neng qigong voor bewust en ontspannen leven
Den Haag

Waar ben je...?

Achter je laptop, in de keuken, een vergadering op het werk. Alledaagse situaties. Je lichaam is er, maar ben je er ook echt? Waar is je geest, je aandacht? En je hart? Hier en nu? Of bij de volgende dag, bij je boodschappenlijstje of ergens in het verleden?

Wie ben je..?

En ken je dat gevoel, dat je steeds iemand "moet zijn" die je niet bent? En dat wie je echt bent of wilt zijn er niet goed uit komt? Je voelt dat er meer in je zit, maar zit een beetje vast in een rol. In ons dagelijks leven vervreemden we soms van onszelf, ons lichaam, van hier en nu, van ons hart. We raken uit balans. Dat leidt tot ongemak; fysiek, mentaal of allebei. 

Breng je hart weer thuis

Chi Neng qigong is een Chinese bewegingsleer; een soort meditatie in beweging. Bedoeld om terug te komen bij jezelf, in de ontspannen, natuurlijke staat die we allemaal in ons hebben, maar die in het dagelijks leven vaak zo ver weg lijkt. Door het te beoefenen - toegankelijke, vloeiende bewegingen, uitgevoerd in een "mindfulle" staat - raak je meer in balans, versterk je het zelfherstellend vermogen van je lichaam en ervaar je de rust en de kracht om je volle potentie te leven. Je brengt je hart thuis.

Ik geef series van zeven lessen per seizoen en workshops op maat. Daarnaast geef ik individuele begeleiding en coaching.

 

Biografie / Over Saskia Hommes

Hoe haal ik het beste uit mezelf en mijn leven en wat is dat dan? Hoe werken mensen? Hoe werkt het leven?

Ik ben altijd bezig geweest met zoeken naar antwoorden op deze vragen. Ik heb zoals zo veel mensen moeilijke periodes gekend; vermoeidheid, burn-out, depressie. Fysieke kwalen, vooral in rug en schouders, waren een vast onderdeel van mijn leven.

Ik heb yoga gedaan, veel gelezen, een coachopleiding gedaan en daar heb ik heel veel aan gehad. Maar pas toen ik Chi Neng qigong ontdekte vielen de stukjes echt op hun plaats. Ik ervoer een rust die ik niet eerder had ervaren, een gevoel van “oh, zo!” Ook fysiek begon ik me gezonder te voelen dan ik me voor mijn veertigste ooit had gevoeld.

Ik ben toen gericht gaan oefenen, heb diverse meerdaagse trainingen gevolgd en uiteindelijk de opleiding tot instructeur afgerond. Aanvullend volg ik een intensieve training Qigong Therapist bij een geweldige Chinese leraar. Een enorme verdieping in mijn ontwikkeling. En het biedt me de mogelijkheid gericht en persoonlijk met mensen te werken aan hun gezondheid en welzijn.

Chi Neng is voor mij een soort 'levenshandleiding'. Het is meer dan oefeningen. Het wijst je de weg. In de eerste plaats om "je hart thuis te brengen" en om daar vervolgens mee te doen wat voor jou in jouw leven past. Dat is mijn missie: mensen helpen de best mogelijke kwaliteit van leven te vinden. Wat dat dan ook voor een ieder is. Je zo goed mogelijk voelen op jouw manier.

Je hart thuisbrengen
Saskia Hommes

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

 

In Nederland zijn bij Bewust Netwerk

 

1.750+ professionals aangesloten

500+ activiteiten gepland

15.000+ nieuwsbrief lezers die ons volgen

 

Wil je duurzaam, gezond en bewust leven?
Zoek een professional of event in jouw regio: