Persoonlijke groei Yoga

Individuele Do-In yogasessies en sessies voor moeder en dochter (vanaf 8 jr.) samen
Den Haag

Ik begeleid in mijn praktijk individuele yogasessies of sessies voor moeder en dochter (vanaf 8 jr.) samen. De sessies zijn voor iedereen. Flexibiliteit en ervaring zijn geen vereisten.

Ik geef ook yogasessies met een specifiek doel, nl:

Burn-out
Burn-out betekent uitgeblust of opgebrand. Je voelt je extreem moe, slaapt slecht en je bent snel emotioneel. Je hebt het gevoel dat je niet meer verder kunt, je valt stil. Het lukt gewoonweg niet meer om te voldoen aan de geldende normen of eisen. Dit is je kans om te bepalen of je dat eigenlijk nog wel wil. Je kunt onderzoeken wat je wil in plaats van wat je moet. Als je daartoe bereid bent, is een burn-out de start van een leven dat bij jou past. Je kunt gaan leven vanuit passie en flow. Hoe mooi is dat!

you-flow
Al van jongs af aan leren we aan bepaalde normen te voldoen. Het wordt belangrijk gevonden dat we op school voldoendes halen of zelfs bovengemiddeld presteren. Wat minstens zo belangrijk is om te leren, is dat prestaties niet bepalen wat jij waard bent. Je bent al waardevol door jouw unieke, authentieke manier van ‘zijn’. Door zonder oordeel en met nieuwsgierigheid je eigen gedrag en gevoel te observeren, ontdek je waar je hart sneller van gaat kloppen. Doordat je jezelf op een liefdevolle manier steeds beter leert kennen, wordt duidelijker wat je wil en kun je een leven kiezen dat bij je past.

 

Biografie / Over Claartje de Smit

Als 19-jarige koos Claartje voor de studie psychologie omdat zij zich interesseerde voor wat er in mensen leeft. Wat zij voelen, denken, wat hen motiveert en remt. Claartje stopte met haar studie psychologie omdat zij niet kon aarden in het wetenschapsklimaat aan de universiteit. Een studie rechten en een juridische carrière volgden. Hoewel Claartje uitdaging vond in de juridische puzzels, bleven de innerlijke puzzels van haarzelf en anderen iets waar ze meer aandacht aan wilde geven. Meditatie/communicatie trainingen en een yoga-opleiding, brachten haar weer op het pad van de persoonlijke ontwikkeling. Daarna volgde zij een opleiding Integratieve Psychotherapie, een opleiding voor het therapeutisch begeleiden van mensen, waarin naast haar analytische vaardigheden ook ruimte was voor haar behoefte aan ervaringsgericht werken. De cirkel was rond. Claartje werkt nu met veel plezier als therapeut en yogadocent in haar eigen praktijk. Het begeleiden van cliënten in hun ontwikkelingsproces maakt haar blij en geeft invulling aan haar behoefte aan zingeving.

Claartje is aangesloten bij de Nederlandse Beroepsvereniging van Hypnotherapeuten (NBVH). Deze beroepsvereniging waarborgt de kwaliteit van de aangesloten therapeutleden. Claartje volgt ieder jaar bijscholingen om haar kennis 'up to date' te houden en te verdiepen.

KLAAR Integratieve Psychotherapie Den Haag
Claartje de Smit

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.