Duurzaamheid Circulaire economie

Bokashi: afval-upcycling op zijn best
Den Haag

Bokashi jij al?

Bokashi: no more food waste
Bokashi is Japans voor ‘goed gefermenteerd organisch materiaal’. Dit lijkt misschien ingewikkeld maar het tegendeel is waar. Je laat de natuur haar werk doen en je krijgt eenvoudig hoogwaardige plantenvoeding. Twee vliegen in een klap: jij bent van je afval af, je verspilt geen voedsel meer en het levert ook nog de beste plantenvoeding op...


Hoe werkt bokashi?

Meng in je eigen luchtdichte bokashi-emmer je groente, fruit en etensrestjes met een schepje bokashi-starter en je krijgt vanzelf 2 super bodemboosters: geconcentreerde vloeibare plantenvoeding én de bokashi. De bokashi mag lekker verder verteren in je tuin en vormt hoogwaardige voeding voor al het groen. Geen tuin? Dan maken ze er bij het bokashi-inzamelstation in jouw wijk geweldige compost van – voor iedereen. Zo maak je de wereld een stukje mooier – en heb jij gewoon straks núl restafval.

 

Bokashi werkt ook heel goed in het groot: voor horeca, voedselproducerende bedrijven, scholen en overheid. Aanzienlijke reductie in afval én vruchtbare grond: circulair op zijn best.

 

Think global, act local!

Biografie / Over Mark van Duijn

Mark van Duijn brengt al jaren spelers samen op het gebied van groen en gezonde voeding, samen met het team van Smaak voor Groen. De eerste fase van zijn masterplan rond de inzet van groene afvalverwerking voor een combinatie van sociaal ondernemerschap en circulaire economie is op dit moment in uitvoering voor de Gemeente Den Haag. 

Smaak voor Groen
Mark van Duijn

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

 

In Nederland zijn bij Bewust Netwerk

 

1.750+ professionals aangesloten

500+ activiteiten gepland

15.000+ nieuwsbrief lezers die ons volgen

 

Wil je duurzaam, gezond en bewust leven?
Zoek een professional of event in jouw regio: