Persoonlijke groei Coaching - Wandelcoaching

Labyrintloop
Den Haag

Een labyrint is een eeuwenoud symbool dat de weg naar binnen, naar de kern aangeeft. Het is in vele culturen gevonden en werd spiritueel gebruikt. In de kathedraal van Chartres was het bijvoorbeeld onderdeel van de inwijding van monniken.
Het labyrint bestaat – in tegenstelling tot een doolhof – uit één doorlopend pad dat na allerlei wendingen uitmondt in het centrum. Je kan dus vertrouwen dat je altijd in het centrum uitkomt.

Het labyrint kan meditatief gelopen worden, als afronding van een periode, als onderdeel van een ritueel, als viering of met een intentie. Ook kan een labyrint gelopen worden als afsluiting van je leven.

Regelmatig bied ik in de zomermaanden een labyrintloop aan op het strand aan de vloedlijn, het liefst met een mooie zonsondergang. In de winter maak ik met Allerzielen een hartlabyrint van lichtjes en op 1 januari een lichtjeslabyrint op het strand om het nieuwe jaar te verwelkomen. Ook heb ik twee labyrinten op doek en ben ik verbonden ana het netwerk van labyrintwerkers. Labyrintwerk

In mijn rituele werk kan een labyrintloop een verdiepende ervaring zijn bij een overgangsritueel. Het is dan een symbolisch pad dat je loopt. De weg kan symbool staan voor een fase in je leven die je hebt doorlopen, bijvoorbeeld je jeugd, je leven als vruchtbare vrouw, je werk. We bereiden deze rituele loop dan voor met de elementen en symbolen die voor jou betekenis hebben.

Biografie / Over Marion Kuipéri

Ik help mensen die in een belangrijke overgangsfase van hun leven zitten en afscheid willen nemen van een persoon of periode. In een gesprek kijken we met elkaar wat een passend ritueel of viering is. Tijdens het ritueel nemen we afscheid van wat was, staan we stil in het huidige moment, en openen we ons voor wat er vanuit de toekomst op ons afkomt: ruimte voor een nieuwe fase en nieuwe mogelijkheden.

Denk aan overgangsmomenten zoals geboorte, verhuizing, huwelijk, pensionering, sterven.  Ik maak hierbij regelmatig gebruik van het labyrint als middel om bewust afscheid te nemen.

Naast mijn rituele werk ben ik stembevrijder en help ik mensen hun stem zo ontspannen mogelijk te gebruiken in individuele sessies en workshops en tijdens mantrazang voor de ziel op verschillende plekken in Den Haag.

Ook geef ik workshops over omgaan met sterven, leven en dood, en overledenen, waarbij gezongen wordt. Regelmatig maak ik een labyrint op het strand aan de vloedlijn, op nieuwjaarsdag met 170 lichtjes.

Vier keer per jaar met de grote wendes in de natuur organiseer ik een rituele avond rond een vuur om de overgang naar het volgende seizoen te markeren.

Ruimte voor Rituelen
Marion Kuipéri

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.