Persoonlijke groei Dans & Beweging

Biodanza & Stem
Den Haag

Biodanza - Dans van het Leven. 

Specialisatie met Stem.

Biodanza - Een methode voor persoonlijke groei, in de jaren ’60 ontwikkeld door Chileens, medisch antropoloog en dichter Rolando Toro Araneda. In nauwe samenwerking met wetenschappers creëerde hij een systeem van zorgvuldig afgestemde combinaties van muziek, bewegingen en groepsdynamiek. In 2001 werd hij voorgedragen voor de Nobelprijs van de Vrede voor zijn werk met Biodanza. 

Biodanza beschouwt ieder mens als een uniek wezen met een -uniek - aangeboren potentieel en stelt zich als doel dat potentieel zoveel mogelijk positief te stimuleren zodat het optimaal tot bloei kan komen. 

Thema's zijn daarbij: grenzen (voelen, zetten, respecteren), verbinding voelen met je eigen lichaam, liefdevolle verbinding met jezelf en de ander, authentiek durven zijn, (durven/mogen) genieten, verbinding ervaren met een groter geheel (Biodanza kent geen dogma, dus ieder is hier vrij is: Natuur, God, Allah, Boeddha, ....) 

De positieve effecten van Biodanza op de gezondheids-regulerende systemen in ons lichaam werden inmiddels door de wetenschap bewezen.

De lessen vinden plaats in groepsverband. 

In mijn groepen is het mogelijk om na enige ervaring met Biodanza door te stromen naar de specialisatie Biodanza & stem. Bij deze specialisatie bewegen we in combinatie met onze eigen stem. De CD-muziek wordt vervangen door ons eigen geluid. Omdat de stem een directe en diepgaande verbinding heeft met ons innerlijk, en de werkingskracht van de lessen daardoor aanzienlijk vergroot, is minimaal 1- 1,5 jaar Biodanza-ervaring nodig om te kunnen instromen. Informeer naar de mogelijkheden voor Biodanza-basislessen & Biodanza en stem-instroomgroep.

Bloeiende Stem - Sarah Mareels
Sarah Mareels

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.