Persoonlijke groei Yoga

Yoga, Adem en Bewust-Zijn in Delft
Delft

Hatha Yoga (Saswitha stijl).

Saswitha hatha yoga is een vorm van hatha yoga, waarbij de yoga­houdingen en variaties zorgvuldig worden opgebouwd en je bewust contact maakt met je lichaam, gevoel en bewustzijn.

Deze vorm van hatha yoga brengt je op subtiele wijze bij je eigen innerlijke ervaring. Je aandacht gaat naar binnen, naar jezelf. Je wordt je bewust van wie je werkelijk bent. De adem wordt gebruikt om je bewegingen te begeleiden en je aandacht te bundelen.

Een Saswitha Yogales bevat staande, zittende en liggende houdingen. Alle bewegingsmogelijkheden van je wervelkolom en gewrichten komen aan bod. De oefeningen variëren van subtiel tot uitdagend en kunnen aangepast worden aan je eigen mogelijkheden. Steeds ga je op zoek naar wat voor jou het juiste evenwicht is tussen ontspanning en kracht. Gedurende de les ontstaat een meditatieve concentratie die leidt tot verstilling.

Ontspannings- en meditatieve oefeningen zijn onderdeel van de les, waardoor een complete ervaring ontstaat.

Mijn yoga lessen zijn gevarieerd, waarbij er vaak een thema centraal staat. Ik laat mij inspireren door de seizoenen, de chakra's, of iets wat op dat moment mijn aandacht heeft. Mijn manier van lesgeven is nuchter met een vleugje humor.

  • Dinsdag 19.30-20.45 uur Singelstraat 49, Delft.
  • Woensdag 09.30-10.45 uur Phoenixstraat 66, Delft  
  • Vrijdag 09.30-10.30 uur Online
  • Zondagochtend 10.00-11.00 Buitenyoga (mei t/m sep)

Benieuwd wat yoga en bewust ademen voor jou kunnen betekenen? 

Meld je nu aan voor een proefles via mijn website.

 

Biografie / Over Suzanne Niepce

Ben je gelukkig? Mijn antwoord was nooit volmondig ja. Ik piekerde veel, was voor veel dingen angstig en had vaak sombere gedachten.

Na de bevalling van mijn eerste kindje, sliep ik steeds slechter en kon ik mij op geen enkele manier meer ontspannen. Ik deed al een aantal jaar aan yoga, maar dit gevoel leek sterker dan ik zelf.

In die periode kreeg ik steeds meer de behoefte om mij verder te gaan verdiepen in yoga. In 2011 startte ik aan de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte in Bilthoven, die ik in 2019 succesvol heb afgerond. 

Ik ontdekte dat Yoga mij laat leven in plaats van het gevoel soms te moeten overleven. Het werkt voor mij ondersteunend, brengt mij voorbij mijn gedachten en in contact met mijn lichaam. Hierdoor ervaar ik meer stabiliteit en rust. Ik luister steeds meer naar mijn gevoel en maak van hieruit keuzes die bij mij passen.

Naast het geven van yoga lessen, wat ik sinds 2017 met heel veel liefde en passie doe, ben ik gelukkig getrouwd en moeder van 2 kinderen. Na 23 jaar werkzaam geweest te zijn bij de KLM in diverse functies, heb ik begin 2021 het roer omgegooid. Ik had behoefte om mijn leven anders in te richten. Meer structuur en regelmaat en meer ruimte voor yoga. Zo heb ik in april 2021 besloten om voor mij zelf te starten als zelfstandig yoga docent en mijn liefde voor yoga verder te ontplooien.

Yoga, Adem en Bewust-Zijn
Suzanne Niepce

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

 

In Nederland zijn bij Bewust Netwerk

 

1.750+ professionals aangesloten

500+ activiteiten gepland

15.000+ nieuwsbrief lezers die ons volgen

 

Wil je duurzaam, gezond en bewust leven?
Zoek een professional of event in jouw regio: