Gezondheid Voetreflexologie & Voetzorg

Reflexie; praktijk voor voetreflexzonetherapie, manuele neurotherapie en zenuwreflexologie
Culemborg

Na jarenlang als verpleegkundige in het ziekenhuis gewerkt te hebben, volgde ik de 4-jarige opleiding tot voetreflexzonetherapeute.

Binnen mijn praktijk combineer ik Westerse en Chinese massagetechnieken. Dit houdt in dat ik, naast de reflexzones, de bijbehorende energiebanen en –punten (acupunctuurpunten) mee masseer. Aangezien er vaak een onderlinge samenhang van klachten bestaat worden op deze manier de meeste klachten tegelijkertijd aangepakt. Naast de klacht zelf kijk ik naar onderliggende oorzaken en de behandelingen zullen, waar nodig, gepaard gaan met oefeningen en adviezen.

Hiernaast heb ik me bekwaamd in zenuwreflexologie en manuele neurotherapie. Dit wordt toegepast bij functiestoornissen in het totale bewegings-, orgaan- en zenuwstelsel. Hiermee wordt bedoeld: een verminderde of overdreven werking van de spieren, gewrichten, organen en andere structuren. Dit gaat vaak gepaard met (chronische) pijn. Voorbeelden van klachten zijn: hoofdpijnen, nek-, schouder- en rugklachten, heup- en knieklachten, orgaanproblemen.
Door de kennis van pijn en de werking van het zenuwstelsel worden precies de goede zenuwreflexpunten aangedrukt in een uitgewerkte volgorde. Dit geeft een onmiddellijke reactie in de bijbehorende zenuwen en in de weefsels, die door deze zenuwen gecontroleerd worden. Ook deze behandelingen vinden via de voeten plaats.


Voorbeelden van behandelingen zijn:
Massages volgens behandelplan bij gezondheidsklachten en/of pijn
Losse (ontspannings-)massages
Preventieve massages, om de gezondheid op peil te houden
Hoofd-, nek-, schouder- en rugmassage, gecombineerd met voetreflex

De behandelingen worden in de meeste gevallen geheel of gedeeltelijk vergoed door verzekeraars, zonder eigen risico.

Meer informatie: zie website.

Reflexie
Margriet Kroijenga

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.