Gezondheid Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong)

Zhineng Qigong
Culemborg

Herken je dit? Het gevoel dat je jezelf voorbij loopt? Ervaar je rusteloosheid of spanning in je lichaam? Of heb je te maken met gezondheidsproblemen? Fysiek, emotioneel of mentaal? Ben je prikkelbaar? Voel je je emotioneel niet in balans? Kun je niet helder meer denken..? Weet je dat ontspanning goed voor je zou zijn? Maar kun je er de tijd en de rust niet voor vinden? Bovendien, áls je jezelf een rustmoment geeft, is het niet bepaald rustig in je?

Zhineng Qigong kan je hierin iets bieden. Door het beoefenen van Zhineng Qigong geef je jezelf de kans om je leven te veranderen.

Cursisten aan het woord:
"De Qigong bewegingen zijn verbazend krachtig en geven me elke keer een helder hoofd."
"Ontspannen is de manier waarop de bewegingsoefeningen werken. Maar dat is een te oppervlakkige term voor wat er werkelijk gebeurt. In Zhineng Qigong gaat het om kwaliteit van aandacht. Hiermee verzorg je je vitaliteit, herstel je je balans en geef je gehoor aan je ziel."

Door met liefdevolle aandacht de Qigongbewegingen te maken, activeer je het zelfgenezend vermogen. Blokkades verdwijnen. Lichaam en geest komen in hun natuurlijke flow. Je kunt beter omgaan met stress in het dagelijkse leven.

Gun jij jezelf tijd voor zijn? Ben je nieuwsgierig of Zhineng Qigong iets voor jou kan betekenen?Je bent van harte welkom om dit in een proefles te onderzoeken. Eventuele (fysieke) beperkingen vormen geen belemmering voor het volgen van de lessen. 

Biografie / Over Marlí Schaminée

Als jong meisje vroeg ik me af of de mensen om me heen zouden willen leven, als ze zich net zo voelden als ik? Als volwassene had ik een prachtig beroep als ergotherapeut in de kinderrevalidatie. Later als leerkracht in het speciaal onderwijs (mytylschool). 

Ondanks veel innerlijk onderzoek stroomde 'het' niet in me. Ik was niet in staat om te werken én respectvol met mezelf om te gaan. Mijn sterk ontwikkelde wil, groot aanpassings- en mijn doorzettingsvermogen stonden aan het roer. Ze hebben me ver gebracht. Maar, deze gewoonten hadden zich in mijn lijf vastgezet en begonnen zijn tol te eisen. Ik kampte met chronische fysieke pijnen, vermoeidheid, angsten.

Zhineng Qigong gaf mij een antwoord. Het gaat voorbij woorden, begrijpen of presteren. Door de aandachtige en liefdevolle manier van bewegen, heelt je  lichaam op een diep vlak. Op een laag waarop ik anders geen toegang toe heb. Het effect van Zhineng Qigong zie ik duidelijk terug in mijn dagelijkse leven. Het brengt me in contact met mijn levensvreugde en potentieel. 

Mijn verlangen om me te verbinden met de universele bron in plaats van mezelf uit te putten was zo groot dat ik de opleiding heb gedaan. Mijn levenservaring kan ik inzetten in mijn lessen. Ik geniet ervan als ieder in zichzelf op ontdekkingsreis gaat, samenvalt met zichzelf. Dat wat daarin gebeurt vervult me. Wees welkom.

 

 

Tijd voor zijn
Marlí Schaminée

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

 

In Nederland zijn bij Bewust Netwerk

 

1.750+ professionals aangesloten

500+ activiteiten gepland

15.000+ nieuwsbrief lezers die ons volgen

 

Wil je duurzaam, gezond en bewust leven?
Zoek een professional of event in jouw regio: