Persoonlijke groei Meditatie

Klankmeditatie
Culemborg

Gaan je gedachten vaak met je op de loop? Pieker je over wat geweest is en wat je anders had kunnen doen, of maak je je zorgen over wat komen gaat?
Wellicht verlang je ernaar om die rusteloze geest tot bedaren te brengen en volledig aanwezig te zijn in het hier en nu.
klankmeditatie kan je hierbij behulpzaam zijn. Klankmeditatie is een oeroude maar springlevende methode om de wervelingen van de geest tot rust te brengen. In de spirituele traditie van elke cultuur van alle tijden speelt klank een belangrijke rol!
Het is een heel toegankelijke vorm, omdat je in het begin van de meditatie iets te doen hebt, namelijk klank maken. Dat vergemakkelijkt de overgang van actief bezig zijn naar het contact maken met je innerlijke ruimte.

Bij de klankmeditatie wordt gebruik gemaakt van de tanpura, een Indiaas snaarinstrument met een enorme klankrijkdom, de stem en mantra's. De klanken creëren rust en harmonie in je energieveld en voeren je als vanzelf naar de stilte.

Cursus Mantrazangmeditatie: 14/9, 28/9, 12/10, 26/10 en 9/11
Een programma van afwisselend klank- en luisteroefeningen, mantrazingen en stilte.
Tijd:   20.00 - 21.15 uur
Plaats: voormalige synagoge Jodenkerkstraat 5
Prijs: € 60,00, losse bijeenkomst € 15,00

Marijke doet al jaren aan meditatiebeoefening, ondermeer in de traditie van Thich Nhat Hanh. Sinds 12 jaar is ze leerling van Smt. Ashoka Dhar uit Calcutta die haar inwijdt in de Nada Yoga, een vorm van klankmeditatie die is ingebed in een eeuwenoude traditie

Alles Is Muziek
Marijke Koerselman

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.