Persoonlijke groei Mindfulness & Compassie

Mindfulness in beweging
Culemborg

In onze jachtige samenleving komen veel prikkels op ons af, waardoor onze aandacht versnipperd raakt. Veel momenten gaan hierdoor aan ons voorbij.
Mindfulness leert je meer met aandacht aanwezig te zijn bij dat wat je doet, er ontstaat meer ruimte, rust en ontspanning.


De training omvat 8 wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur en bestaat uit eenvoudige oefeningen die je gemakkelijk kunt toepassen in het dagelijks leven.
Inzichten die je verkrijgt vanuit de aandachttraining, laten je zien hoe hinderlijke gedachten, negatieve gevoelens en oordelen belemmerend werken en stress kunnen veroorzaken. Dit geeft de mogelijkheid op een andere manier hiermee om te gaan in plaats van impulsief te reageren vanuit gewoontepatronen.
De meditatieoefeningen worden afgewisseld met eenvoudige lichaamsoefeningen. 

 

Momenteel zijn er twee trainingen gapland in Portugal en worden er trainingen gegeven speciaal voor mensen met (kenmerken van) autisme.

 

Trainers:
Heleen van der Vlugt is orthopedagoog en heeft zich toegelegd op diverse meditatietechnieken en Chinese bewegingsleer (Zhineng Qigong). In mindfulness vond zij een bruikbare manier om zowel zichzelf als anderen te helpen om te gaan met stress en onrustige gedachten.
Gaandeweg heeft zij een manier ontwikkeld waarbij op speelse wijze Zhineng Qigong een plaats krijgt binnen de mindfulness training. Zij is in beiden gecertificeerd.

Frank Bekius is naast gecertificeerd mindfulness trainer en yogadocent, geschoold in rouw en verliesverwerking. Als yogaleraar past hij mindfulness toe binnen zijn yogalessen. Hij ervaart dat mindfulness beoefening de mogelijkheid geeft om het leven van alle dag intenser te beleven en wil dit uitdragen.


Meer informatie: www.mindfulness-in-beweging.nl

Mindfulness in beweging
Heleen van der Vlugt

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.