Gezondheid Voetreflexologie & Voetzorg

esta - geraakt en aangeraakt worden
Voorhout

Hoe verloopt een behandeling?

Ik kan me voorstellen dat je dat wilt weten.

Voordat we beginnen praten we eerst even met elkaar wat er speelt en wat nodig is. Als je lekker op de warme stoel ligt begin ik met de behandeling.

Eerst begin ik met ontspannende grepen zoals de voeten vasthouden, losschudden en draaien. Dan ga ik met de zijkant van mijn duim kleine "stapjes" maken over je voeten. Ik kan dan blokkades voelen en die geef ik extra aandacht. Ieder stukje op je voet staat voor onderdeel van je lichaam, zo staat de grote teen voor het hoofd en nek. Dus al je last hebt van die pijnlijke knopen onder de schedelrand dan behandel ik die op de grote teen. En zo "loop" ik hele lichaam af op je voet. Je voelt je ontspannen en door de betere doorbloeding gaat je lijf reageren.

Het eind van de behandeling sluit ik af met een massage op de onderbenen met olie, heerlijk met bv lavendel, geranium of pepermunt.

Daarna is het rustig bijkomen en nagenieten met een glaasje water.

 

Naast een klachtgerichte massage zijn er ook andere vormen, zoals een massage als je te maken hebt met verlies; een metamorfosemassage, die ondersteunend is bij veranderprocessen of een ontspannende massage, een kadootje voor jezelf. 

 

ESTA Praktijk voor Reflexzonetherapie en Counselling
Esther Zwartepoorte

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.