Gezondheid Orthomoleculaire therapie

Orthomoleculair Health & Lifestylecoach
Oegstgeest

De welvaartsziekten van deze tijd, als hart- en vaatziekten, diabetes type 2, overgewicht, hoge bloeddruk e.d. kenden we 200 jaar geleden nog amper.
Wij als mens zijn niet mee veranderd en aangepast aan de veranderingen in voeding en leefstijl die de mens in de loop van de jaren heeft doorgemaakt.
 
Wat gaat er mis? We wachten tot we ziek worden en gaan dan naar de dokter. En de oplossing: medicijnen. Soms is dat prima, maar vaak is dat niet nodig.
 
Graag neem ik je mee terug naar de basis, waarbij je lichaam gestimuleerd wordt het zelf genezend vermogen weer aan te spreken.
In de Orthomoleculaire Geneeskunde, ofwel Leefstijlgeneeskunde, zoeken we naar de samenhang en oorzaak van je klachten en pakken deze bij de basis aan, waarbij je leefstijl je medicijn is.
 
Vier pijlers zijn hier belangrijk:

Mindset, Voeding, Beweging en Suppletie

Ik kan je helpen bij vele leefstijl gerelateerde aandoeningen en ben met name gespecialiseerd in spijsverteringsklachten,  Diabetes type 2, afvallen, hormonale verstoringen en burn-out. Elke mens is uniek en daarom is elk behandeltraject maatwerk.
 

Biografie / Over Yvonne Kuijpers

Mijn naam is Yvonne Kuijpers, ik ben orthomoleculair Health & Lifestylecoach.

In mijn zoektocht naar een gezonde leefstijl voor mijn gezin, is gezondheid een echte passie geworden. Het aanpassen van onze leefstijl heeft veel energie gegeven en bovendien een stuk minder chronische klachten. Ondanks het feit dat ik mezelf niet als een keukenprinses beschouwde, heb ik plezier gekregen in het samenstellen van gezonde maar vooral ook lekkere gerechten, die het zelfgenezend vermogen van het lichaam stimuleren

Het is jammer om te zien dat zoveel mensen rondlopen met klachten en chronische aandoeningen als gevolg van een ongezonde leefstijl. Vaak denkt men dat er geen oplossing is voor hun aandoening, terwijl deze vaak eenvoudiger is dan je zou denken. Ik zie het als een uitdaging om mensen op weg te helpen naar een gezondere leefstijl vol energie, op natuurlijke wijze en zonder het GENIETEN uit het oog te verliezen. Maar genieten gaat zoveel beter als je je lichaam voedt in plaats van vult, lekker slaapt en uitgerust en vol energie opstaat.

Opleiding:

HBO Medische Basis

Orthomoleculair therapeut volgens de kPNI

KPNI-1

Diabetes 2 Omkeerbaar

Human Microbiome (WUR)

Orthomoleculair Gewichtsmanagement

 

Your Natural Life
Yvonne Kuijpers

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

 

In Nederland zijn bij Bewust Netwerk

 

1.750+ professionals aangesloten

500+ activiteiten gepland

15.000+ nieuwsbrief lezers die ons volgen

 

Wil je duurzaam, gezond en bewust leven?
Zoek een professional of event in jouw regio: