Gezondheid Voedingsadvies & Coaching

Voedingsadvies & Coaching
Rijnsburg

“Je bent wat je eet” maar ook ‘je eet wat je bent’ zijn uitdrukkingen die aangeven hoe belangrijk voeding is. We praten hier over zowel fysieke als emotionele en geestelijke voeding. We oefenen elke dag invloed uit op de spijsvertering door de voeding die wij tot ons nemen en hoe we dat verteren. Je kunt nog zo gezond eten, maar de darmen moeten de voedingsstoffen ook optimaal kunnen opnemen en de afvalstoffen goed kunnen afvoeren. Dit beïnvloedt het ontstaan van gezondheidsklachten, het gevoel en het gedrag.

Voedingsmiddelen zoals bewerkte voeding, geraffineerde suikers en snelle koolhydraten, overmatig eten en bestrijdingsmiddelen kunnen een groot effect hebben op de spijsvertering. 

Ook sommige berichten kunnen ons slecht op de maag vallen en kunnen we maar moeilijk verwerken of verteren. Verdriet kan onze eetlust bederven en spanningen kunnen krampen veroorzaken. Mensen met overgewicht weten meestal wel dat de hoeveelheid voedsel die ze eten maar tot bepaalde hoogte in relatie staat met hun overgewicht. Het is evenzeer van belang hoe iemand zich voelt.

De kwaliteit van de voeding speelt natuurlijk een belangrijke rol, want goede voeding (geen vulling) moet zorgen voor een goede opbouw en onderhoud van ons lichaam. Meer drinken (bijvoorbeeld water, thee) en regelmatig bewegen bevorderen een goede darmwerking en dus een goede gezondheid.

Graag help ik je op weg een voeding te vinden die bij jou past, zodat je zowel lichamelijk als emotioneel en geestelijk meer in balans komt en je fitter gaat voelen.

Yolande van Bilderbeek, natuurgeneeskundig therapeut
Yolande van Bilderbeek

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.