Persoonlijke groei Ademtherapie

De adem is de sleutel naar ontspanning en vitaliteit
Noordwijk

Het ademproces gaat over het algemeen zonder dat je erover nadenkt, het komt en gaat in een natuurlijk en ontspannen ritme.
Er zijn situaties waar het ademen niet zo vanzelf gaat. Bijvoorbeeld, als je druk bezig bent en je de adem vastzet of een spannende situatie die ervoor zorgt dat je adem versnelt.
Ook een prachtige zonsondergang kan je letterlijk de adem benemen.

De adem ondersteunt je tijdens je leven, het begeleid je vanaf de eerste tot de laatste ademteug.
Langdurige spanning kan ervoor zorgen dat het ademen niet meer zo als vanzelfsprekend gaat en dat het uiteindelijk tot allerlei fysieke en mentale klachten kan zorgen.
Denk hierbij aan: moeite met concentreren en veel piekeren, slaapproblemen en vermoeidheid, maag- en darmklachten, kortom een algeheel gevoel van onrust. Dit kan zich bijvoorbeeld ontvouwen in een Burn-Out, depressieve en angstige gedachten of hart- en vaatziekten.

Ademtherapie kan je helpen het natuurlijke ademritme en zo je algehele welbevinden weer te hervinden. Tijdens een sessie van 1 uur, liggend of zittend, begeleid ik de adem met mijn handen zodat je van binnenuit de ademruimte gaat benutten. Op deze manier wordt de Prana (levensenergie) van binnenuit gestimuleerd om krachtiger te gaan stromen. Het is een subtiele manier om spanning los te weken en zo te herstellen op fysiek, mentaal en emotioneel niveau.

Biografie / Over Esther Augustinus

Dankzij een hectische periode in mijn leven kwam ik in aanraking met yoga. Het raakte mij op een diep niveau en bij elke les kwam ik meer in contact met mijzelf, stress gerelateerde klachten verdwenen langzamerhand en kreeg ik meer energie.
Yoga leert me te onderscheiden wat belangrijk is in het leven en wat je mag loslaten. Puur kijken, met open blik, zonder ruis. Sindsdien is yoga een rustpunt in mijn drukke leven als werkende moeder.

Verdieping

Door het effect wat het op mij had raakte ik gefascineerd in de yogafilosofie en wilde ik de mogelijkheid hebben om dit door te geven aan anderen.
Daarom besloot ik om de vierjarige opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte te volgen bij Saswitha Yoga Opleiding te Bilthoven.
De modules Adem en Ademtherapie, Yoga voor kinderen en jongeren heb ik daar reeds afgerond.
In juni 208 heb ik daar tevens mijn specialisatie afgerond Chakra psychologie en ga ik mij nu richten op het schrijven van mijn eindscriptie.

Aandacht

Aandacht is voor mij belangrijk in de yogalessen.
Echte aandacht naar jezelf geeft energie, een betere doorstroming en ontspanning. Er is ruimte en aandacht om je grenzen te leren kennen en ze te respecteren.
Laat de uitwerking van de yogales doordringen in je dagelijks leven.

Achtergrond

2011-2018
Saswitha opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte
Specialisatie: Chakra psychologie
Modules: Anatomie & Fysiologie, Ademtherapie, Yoga voor kinderen en jongeren, Ayurvedische beginselen
2017
Mind-Walk Nederland
Wandelcoaching, stiltewandelingen, Mindfulness & Compssiewandelingen
2017
Deva Deva School voor Yoga&Meditatie
Meditatie opleiding
2017
Stoelyoga Nederland
Gecertificeerd docent voor het aandienden van yoga voor ouderen waaronder yoga op de stoel

Yoga by Esther
Esther Augustinus

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.