Persoonlijke groei Kindertherapie

Integratieve Kindertherapie en -coaching
Noordwijkerhout

Ik help kinderen die een moeilijke periode of moeilijke momenten doormaken. Dat kan van alles zijn: gebrek aan zelfvertrouwen, faalangstig, overprikkeld, moeite met vrienden maken, snel boos of verdrietig, slaap-, eet- of leerproblemen, de schuld altijd bij een ander leggen, last van trauma’s of fobieen. Ik leer kinderen in korte tijd hoe zij kunnen omgaan met de problemen waar zij tegenaan lopen. 

Integratieve kindertherapie houdt in, dat het kind centraal staat en niet de behandelmethode of -plan. Want een kind weet bewust of onbewust, wat het nodig heeft om weer lekker in zijn vel te zitten. Het doel van integratieve coaching en -therapie is om het kind te helpen en te begeleiden, zodat de klachten (iets naars, vervelends of engs) worden opgelost en bij het kind een plek krijgen. De fijne, positieve en prettige dingen die achter een klacht schuil gaan komen zo weer naar voren. De wens van het kind is leidend. Integratieve therapie of coaching is kortdurend, krachtig en oplossingsgericht. Het helpt kinderen weer grip te krijgen op hun leven.

Tijdens de sessies praten en spelen uw kind en ik met elkaar, zodat uw kind zich spelenderwijs gelukkiger voelt en uw kind met op hem of haar afgestemde tips, weer verder kan. Na vijf sessies houd ik met u een gesprek, aan de hand waarvan we bepalen of er nog verdere sessies met uw kind gewenst zijn.

Biografie / Over Judith van de Reep

Ik ben Judith van de Reep. Vele jaren heb ik als communicatieadviseur bij een educatief communicatiebureau het kind als indirecte doelgroep gehad. Maar het trok mij meer en meer om direct met kinderen aan de slag te gaan. Ik ben moeder van drie kinderen, waardoor ik ook zelf diverse situaties meemaak waarvan ik denk: wat is dít nu weer? Uit eigen ervaring heb ik gemerkt dat het dan heel prettig kan zijn om daar hulp bij te vragen. Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat kinderen alles in hun mars hebben om (met een beetje begeleiding) het mooiste te maken van hun leven. Daarom heb ik de vierjarige opleiding Integratieve Kindertherapie aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie gevolgd. Het mooie aan deze opleiding is, dat het kind de basis is. Daarnaast is de opleiding heel praktijkgericht. Ik kan zeggen dat ik in de afgelopen jaren een echt ‘ambacht’ heb geleerd. En dit heb ik direct toe kunnen passen op de cliëntjes die ik behandel.

Grobbels Integratieve Kindertherapie
Judith van de Reep

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

 

In Nederland zijn bij Bewust Netwerk

 

1.750+ professionals aangesloten

500+ activiteiten gepland

15.000+ nieuwsbrief lezers die ons volgen

 

Wil je duurzaam, gezond en bewust leven?
Zoek een professional of event in jouw regio: