Duurzaamheid Land- en Tuinbouw

Groenteburgers uit de Bollenstreek
Voorhout

De naam To Maat komt bij Ted van der Maat vandaan. De groentewinkel in Voorhout Ted & To. Vanuit hier is To Maat begonnen met het bereiden en verkopen van groenteburgers. Deze zijn te koop in (groente-) speciaalzaken en via Horesca Horecavo aan de horeca en catering. In de winkel van Ted van der Maat verkoopt To een wat uitgebreider assortiment groente- en fruitproducten. In een nostalgische ambiance, producten die passen bij deze tijd.

To Maat wil er voor zorgen dat streekgenoten met gemak en met trots voldoende groenten & fruit eten en daarmee zowel fysiek als economisch fit en vitaal zijn. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid is 250g groenten per dag en 2 porties fruit.

Om de missie te verwezenlijken wil To Maat een producent en leverancier zijn die:

  • Plantaardige producten bereidt met een lage foodprint door gebruik te maken van lokale en seizoensgebonden producten.
  • Vernieuwend is, streekgenoten inspireert en enthousiasmeert met ‘vergeten producten’, cultureel erfgoed en beetje nostalgie.
  • Smaak en kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan door gebruik te maken van onbewerkte producten met zo min mogelijk toevoegingen.
  • Producten aanbiedt met zo min mogelijk verpakkingsmateriaal, duurzaam verpakkingsmateriaal of herbruikbare verpakkingen.
  • Samenwerking zoekt met andere duurzame initiatieven van commerciële- en niet- commerciële instellingen in de streek.
  • Fysiek en via een blog kennis deelt over gezonde voeding, duurzaamheid, trends en recepten.

Biografie / Over Marjolijn Balk

In Amsterdam studeerde ik voeding en diettetiek met de afstudeer variant voeding en marketing. Als eindopdracht schreef ik een scriptie over vleesvervangers bij de Keurslagerij. Mijn loopbaan begon op de afdeling kwaliteit bij de slagerijen van van der Mey in Sassenheim, vandaaruit kwam ik in de partycatering terecht bij Martinair Partyservice en Maison van den Boer. Na een vervolg studie bedrijfskunde, werk ik inmiddels als manager kwaliteit en productontwikkeling bij een horeca bakkerij in Amsterdam. De plaats waar alle foodtrends ontstaan! Daarnaast ben ik sins maart 2018 gestart met de productie en verkoop van groenteburgers. De bereiding vindt plaats in de keuken van de groentewinkel van Ted van der Maat in Voorhout.

To Maat
Marjolijn Balk

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

 

In Nederland zijn bij Bewust Netwerk

 

1.750+ professionals aangesloten

500+ activiteiten gepland

15.000+ nieuwsbrief lezers die ons volgen

 

Wil je duurzaam, gezond en bewust leven?
Zoek een professional of event in jouw regio: