Persoonlijke groei Alexander Techniek

Alexander techniek Amsterdam
Amsterdam

Alexandertechniek is voor mensen met en zonder klachten.  Het is een methode die jou helpt het heft in te  nemen zodat jij zelf kan zorgen voor een betere algehele gezondheid.

Door lessen in de Alexandertechniek stuur je jezelf efficiënter aan en functioneer je optimaal in je dagelijks leven.  In je sport,  op je werk,  als je het huishouden doet of bij het bespelen van een instrument.  Je houding wordt geoptimaliseerd.  Je leert een meer doelmatige en evenwichtige manier om je lichaam te gebruiken.

Bewegingspatronen die je hebt ontwikkeld zorgen voor extra spanning en uiteindelijk vaak pijn.  Je gaat leren deze patronen achterwege te laten.  Veranderingen komen door het loslaten van overbodige spierspanning om zo de juiste spiertonus te bereiken.
Je hervindt de verloren natuurlijke coördinatie.
De interne balans, die vaak verstoord is,  geef je de gelegenheid te herstellen. Je herstelt de balans van lichaam en geest.

Kijk voor meer informatie op de website.

Biografie / Over Cecilia Augusteijn

Mijn passies zijn sporten en dansen en ik heb diverse cursussen gevolgd op het gebied van beweging en gezondheid.  Als gevolg van een auto-ongeluk heb ik zelf ervaring met pijn en gevoelens van onmacht. Gelukkig heb ik de Alexander Techniek gevonden.

Mijn naam is Cecilia  Augusteijn.  Ik heb de masteropleiding Pedagogische wetenschappen aan de VU in Amsterdam en de bachelor opleiding Maatschappelijk  Werk aan de HVA afgerond.

Ik ben afgestudeerd aan de ATCA  (Alexander Techniek Centrum Amsterdam) o.l.v. Tessa  Marwick en Paul Versteeg en ben nu een door NeVLAT  (Nederlandse Vereniging van Leraren in de Alexander Techniek) gecertificeerde Alexander Techniek docent.
Ik geef les aan de ATCA, schrijf een boek en ben mijn praktijk in Amsterdam aan het opzetten in Coaching en Voedingsadvies.  Ik heb meegewerkt aan de 3 dagen durende Workshops Alexander Techniek voor de talentklassen van de Scholen in de Kunst in Amersfoort en de De Zit-Masterclass door Ylvie Fros  van de  Academische Rijkunst,  Natural Horsemanship en Centered Riding school in Lunteren.  Ook heb ik meegewerkt aan de  workshop ‘kijken naar jezelf (houding) en naar anderen’  ter gelegenheid van het jubileum van Huismuziek Amersfoort.  Een zeer geslaagde dag met 19 musici.

Alexandertechniek heeft me duidelijk gemaakt dat er heel veel mogelijk is en ik hoop dat aan jou door te kunnen geven.

Alexandertechniek Augusteijn
Cecilia Augusteijn

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.