Persoonlijke groei Traumatherapie

Lichaamsgerichte traumahealing sessies
Amsterdam

WAT KUN JE VERWACHTEN BIJ LICHAAMSWERK AMSTERDAM?

Lichaamswerk kan je bewust maken van jouw gevoelsleven, de wijze waarop je omgaat met moeilijke situaties, contact maakt met jezelf en anderen, en jouw relatie met je lichaam. Je kunt veel bereiken met lichaamswerk:

– oplossing van blokkades – verlichting van pijn – inzicht in jouw klachten – inzicht in de oorzaken van de klachten – inzicht in jouw lichaam; hoe het reageert, wat het nodig heeft – liefdevoller contact met jezelf – thuiskomen in je eigen lijf – weldadige ontspanning –

Opgeslagen ervaringen
Jouw lichaam slaat ervaringen op en drukt uit met signalen wat het je aan wijsheid wil zeggen. Lichaamswerk ondersteunt je lichaam bij het vrij laten stromen van deze signalen en ervaringen.

Lichaamswerk sessies
Je lichaam heeft een zelfhelend vermogen en daar maak ik gebruik van in mijn sessies. Daardoor kan het lichaam zijn natuurlijke stroming hervinden, zodat je op eigen kracht verder kunt. In een sessie wordt aandacht besteed aan hoe het met je lichaam is op dat moment. Dit gebeurt door gesprekken, maar vooral ook door aanraking. Wanneer je wordt aangeraakt, komt naar de oppervlakte wat er echt in je leeft.

In een sessie kunnen de volgende dingen voorkomen:
Tijdens de sessie kan het zijn dat je op de behandeltafel ligt en ik je aanraak. Het is geen massage, maar met mijn handen maak ik contact met je lichaam. Doordat ik je aanraak is het vaak veel makkelijker om te ‘horen’ wat je lichaam vertelt. We luisteren hier samen naar, zo krijg je inzicht en gevoel bij wat jouw lichaam jou vertellen wil middels klachten.

Iets voor jou?
Misschien weet je waar je klachten vandaan komen? Of je hebt geen idee wat je lichaam zeggen wil? Samen stilstaan bij je klachten heeft een enorme kracht. Er zijn veel klachten, waar Lichaamswerk Amsterdam je bij kan helpen en ondersteunen:

– pijnklachten of vreemde pijntjes, die niet overgaan – fysieke spanning in je schouders – hoofdpijn, pijn in je onderrug, maagklachten – onrust en niet kunnen ontspannen – slecht slapen – weinig voelen – niet goed verwerkte ervaringen – piekeren en moeilijk contact maken met je lichaam –

Biografie / Over Marlies Roosendaal

Door Lichaamswerk ben ik opnieuw in contact gekomen met mijn eigen lichaam en leerde naar subtiele signalen te luisteren. Ik zie mijn lichaam als prachtig kompas wat mij vertelt of iets klopt voor mij of niet. Zelf loop ik via mijn lichaam het pad van trauma naar heelwording. Ik geloof dat je elke intense ervaring kunt integreren in je lichaam. Dat het zelfs een vliegwieleffect kan hebben op je persoonlijke groei en transformatie. En er is een deel in ons wat nooit getraumatiseerd is, wat heel is en ongeschonden. Daar contact mee maken brengt je onmiddellijk in verbinding met je eigen helderheid en kracht.

Op Verwoude ben ik opgeleid als ‘Begeleider Lichaamswerk’. Dit pad van lichaamsbewustzijn heb ik niet meer los gelaten en ik heb andere lichaamsgerichte vormen geleerd zoals Somatic Experience ®, Cranio-Sacraal therapie, Zijnsoriëntatie en therapeutische massage. Deze werkvormen zet ik in mijn eigen praktijk in naar eigen inzicht en intuïtie.

Bij mensen voel ik feilloos aan waar het knelpunt zit in hun lichaam. Mijn aandacht wordt als vanzelf naar die plek getrokken. Hier zit vaak de blokkade of het pijnpunt. Door er samen stil bij staan brengt je thuis bij jezelf. Gevoelvol en stevig geground. Wanneer je diepergaande ervaringen in je leven hebt opgedaan (trauma) en je voelt dat het tijd is om ze liefdevol aan te kijken – welkom.

Marlies Roosendaal is aangesloten bij BeTTEL (Beroepsvereniging voor trainers en therapeuten emotioneel lichaamswerk) en Tuchtrecht Complementaire Zorg.

Lichaamswerk Amsterdam
Marlies Roosendaal

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.