Persoonlijke groei Ademtherapie

Adem.nu
Amsterdam

Ik geef individuele sessies (ademtherapie en traumatherapie) en trainingen op het gebied van adem en lichaamswerk, meditatie en tantra. Stem en expressie zijn ook aandachtspunten in mijn werkwijze. Sinds 1998 neem ik deel aan de Ridhwan School van A.H. Almaas. Bovendien ben ik Somatic Experiencing® Practitioner, ontwikkeld door Peter Levine, gericht op het verwerken van trauma.

Het ervaren van je adem gebeurt in het nu. Een ervaring kan je niet doen. Het is geen activiteit van het verstand. Als ik ervaar, verkeer ik in een toestand van laten.

De adem verbindt de buitenwereld met onze binnenwereld en omgekeerd en is het enige proces in het lichaam dat zich zowel bewust als onbewust afspeelt. De rol van ademhaling bij fysieke en emotionele processen is bekend. De adem is een ingang om de oorzaak van spanningen en vastgelopen patronen bewust te maken. Door spierspanning en oppervlakkig ademen houden we vaak gevoelens die te lastig of pijnlijk zijn buiten ons. Ongemakkelijke situaties laten we niet altijd tot ons doordringen, maar zetten we vast in schouders, nek, rug of buik. Pijnlijke, onverwerkte ervaringen uiten zich veelal in een verstoorde ademhaling zoals hyperventilatie, hoog in de borst ademen, kortademigheid, e.d. Kenmerkend voor de ervaarbare adem is de adem te laten komen en te laten gaan en te wachten tot deze vanzelf weer terugkomt. Het gaat in deze methode erom een "vrije" ademhaling te ontwikkelen en de onbewuste adem, die vanzelf dag en nacht doorgaat, meer in het bewustzijn te brengen. Blokkades en spanningen komen naar de oppervlakte en kunnen oplossen: de ziel krijgt ruimte. Het gaat niet om goed of fout ademen. Het gaat erom steeds dichter bij jezelf te komen en er te mogen zijn zoals je bent. Als je je natuurlijke ademritme meer toelaat word je authentieker waardoor je flexibeler in het leven staat en ook bij tegenslagen sneller herstelt.

ADEM NU
Gabriele Osburg

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.