Persoonlijke groei Traumatherapie

I.E.M.T. (integral Eye Movement Therapy)
Bussum

IEMT is een verrassend snelle en krachtige methode om steeds terugkerende negatieve herinneringen/gevoelens te neutraliseren. Daarnaast kan het ingezet worden bij kwesties rondom identiteit en/of zelfbeeld.

IEMT werkt direct met het gevoelssysteem. Elk gevoel is ooit ergens een eerste keer gevoeld, vaak onbewust. D.m.v. een behandelprotocol gaan we op zoek naar de ervaring/herinnering die de koppeling met het gevoel veroorzaakt heeft. Het doen van de oogbewegingen terwijl je aan de herinnering denkt, zorgt ervoor dat de herinnering verwerkt wordt. De herinnering krijgt letterlijk een andere plek in het brein, wordt vager en de bijbehorende emotionele lading verdwijnt. 

IEMT is goed inzetbaar bij verwerking van trauma's en PTSS, burn-out en depressie. Daarnaast kan het helpen om ongewenste gevoelens zoals onrust, stress, angst, onmacht, schuld enz. los te laten en om gedragsverandering te bewerkstelligen. Bijv. door beperkende overtuigingen ("ik kan/ben niet") om te buigen naar krachtgevende overtuigingen, grenzen stellen en het vergroten van zelfvertrouwen.

Een groot voordeel van IEMT is dat je mag, maar niet perse iets hoeft te vertellen over je ervaring (wat zeker voor kinderen en/of tieners prettig kan zijn). Ook hoeft een trauma tijdens een behandeling niet herbeleefd te worden. 

Biografie / Over Simone Rutte

Mijn naam is Simone Rutte en met veel plezier geef ik o.a. coachingconsulten, healing- en readingsessies (ook op afstand), massages en traumatherapie in mijn praktijk aan huis. Mijn praktijk "LeefHeel" staat voor heelwording. Van jezelf en van je leven.

Ernstige fysieke klachten dwongen me tot een zoektocht naar genezing en gaandeweg ook naar zingeving. Graag help ik nu anderen met m'n opgedane kennis, ervaringen en toegepaste behandelwijzen. Voor meer informatie verwijs ik je naar mijn website LeefHeel! 

Warme groet,

Simone

 

 

LeefHeel
Simone Rutte

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

 

In Nederland zijn bij Bewust Netwerk

 

1.750+ professionals aangesloten

500+ activiteiten gepland

15.000+ nieuwsbrief lezers die ons volgen

 

Wil je duurzaam, gezond en bewust leven?
Zoek een professional of event in jouw regio: