Persoonlijke groei Seksualiteit en Intimiteit

Natuurlijke anticonceptie, cyclusbewustzijn en hulp bij zwangerschapswens
Amsterdam

Zwangerschap voorkomen met dezelfde betrouwbaarheid als de pil, maar dan zonder de risico’s en mogelijke bijwerkingen van hormonale anticonceptie. Steeds meer vrouwen willen af van kunstmatige hormonen en zoeken naar natuurlijke alternatieven. Sensiplan is de meest betrouwbare manier van natuurlijke geboorteregeling. Deze methode gaat uit van de cyclische vruchtbaarheid van de vrouw. Door de lichaamssignalen die het vrouwelijke lichaam afgeeft over waar zij zich in haar cyclus bevindt, kun je precies weten wanneer je vruchtbaar bent en wanneer niet. Zo heb je een anticonceptiemethode die je lichaam en vrouw-zijn respecteert in plaats van het tegenwerkt. 

Sensiplan is een sympto-thermale methode, zij combineert de observaties van het cervixslijm (gestuurd door het hormoon oestrogeen) met de waarnemingen van de basale lichaamstemperatuur (gestuurd door het hormoon progesteron). Op die manier wordt gebruik gemaakt van een principe van ‘dubbele controle’ wat de hoge betrouwbaarheid waarborgt. Methodes die zich op slechts één parameter (bijvoorbeeld temperatuur) baseren halen deze hoge betrouwbaarheid niet. De methodezekerheid van Sensiplan is 99,6% en de gebruikerszekerheid 98,2%, dit is vergelijkbaar met de anticonceptiepil.

Sensiplan leer je in een korte cursus van 4 bijeenkomsten in een kleine groep van 2-4 vrouwen (met of zonder partner). De lessen duren ongeveer 2 uur met aansluitend tijd voor individuele begeleiding. De cursusdata zijn verspreid over ongeveer 3 maanden zodat je tijdens de cursus ook ongeveer drie cycli doorloopt. 

Deze methode kan ook omgekeerd gebruikt worden om juist je kansen op een natuurlijk ontstane zwangerschap te vergoten. Kijk op mijn website voor meer informatie!

Biografie / Over Guénaëlle de Graaf

Sinds 2015 ben ik gecertificeerd sensiplan®-consulent en geef ik met veel plezier cursussen om deze waardevolle methode over te brengen aan anderen. Gedurende enkele jaren slikte ik de anticonceptiepil. Hoewel ik niet direct last had van bijwerkingen stond het gebruik van synthetische hormonen mij tegen. In mijn zoektocht naar alternatieven kwam Sensiplan op mijn pad. Met terugwerkende kracht vond ik het frustrerend dat ik deze – zo belangrijke! – kennis niet al veel eerder had geleerd. Alsof ik jaren voor niets hormonen had geslikt, terwijl er al die tijd iets beters voor handen was wat volledig beantwoordde aan mijn wensen voor gezonde anticonceptie en paste bij hoe ik in het leven wil staan. Het leren van Sensiplan heeft mij veel meer opgeleverd dan een anticonceptiemethode alleen. Het heeft mij dichter bij mezelf gebracht. Sensiplan heeft een positieve invloed gehad op hoe ik met intimiteit en relaties omga, het heeft mij ruimte gegeven om authentieker te leven.

Ruimte voor bloei
Guénaëlle de Graaf

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

 

In Nederland zijn bij Bewust Netwerk

 

1.750+ professionals aangesloten

500+ activiteiten gepland

15.000+ nieuwsbrief lezers die ons volgen

 

Wil je duurzaam, gezond en bewust leven?
Zoek een professional of event in jouw regio: