Gezondheid Acupunctuur

Praktijk voor Acupunctuur, Qigong Tuina-massage en Voedingsadvies.
Amsterdam

Ik help je graag bij het hervinden van je balans en een oplossing te vinden voor je klachten. 

Acupunctuur, qigong tuina (een therapeutische massage) en/of voedingsadvies stimuleren het vermogen van het lichaam om zichzelf te genezen waardoor weer balans ontstaat. Hierdoor verminderen of verdwijnen klachten. Vervolgens ligt de nadruk op preventie. Niet voor niets ontving in het oude China de arts honorarium zolang zijn patiënten gezond bleven!

Met zijn andere manier van naar klachten kijken is TCM (Traditional Chinese Medicine) een waardevolle aanvulling op de reguliere Westerse geneeskunde. Waar Westers geschoolde artsen inzoomen op de klacht, doe ik het tegenovergestelde. Ik kijk naar het gehele lichaam en geest die samen als eenheid gezien wordt. Hierdoor werken de behandelingen niet alleen op lichamelijk vlak, maar hebben een duidelijke invloed op zowel het emotionele als het geestelijke. Het kan dus voorkomen dat je opeens die stappen gaat nemen die je al zo lang wilde zetten, maar die maar niet genomen werden.

TCM is gebaseerd op twee gedachtes: lichaam en geest zijn onafscheidelijk, en mens en omgeving beïnvloeden elkaar. Een gezond persoon is in balans met zichzelf en zijn omgeving. Maar als er sprake is van een disbalans ontstaan er lichamelijke en/of geestelijke klachten. Disbalans kan voortkomen uit omgevingsfactoren, maar kan ook van binnenuit komen.

 

Meer-TCM
Mary Beumer

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.