Gezondheid Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong)

Healing tao, chi kung, yoga en meditatie
Amsterdam

Het fascinerende van het tao pad is dat het zo natuurlijk verloopt dat je aanvankelijk misschien niet doorhebt dat het je leven verandert. Alsof het altijd was zoals het NU is. Pas als je terugblikt zie je dat er meer ruimte is gekomen en stroming, dat je minder samenvalt met je gedachten en emoties. Dat er meer glans is en je een blijmoediger mens bent.  

Zo is het althans verlopen voor Tao-teacher Koen Tangelder, en bij veel van zijn collega's. De woorden van Tao the King: “The soft overcomes the hard, the slow overcomes the fast”,  zijn een lijfspreuk voor Koen geworden.

Hij geeft ruim 14 jaar Tao les en is inmiddels uitgegroeid tot senior teacher in Meridiaan chi kung - een van zijn passies op gebied van bewust bewegen, naast 5-Elementen yoga. Koen geeft Tao-basis cursussen en ook lessen speciaal voor mannen die willen leren hoe ze hun seksuele energie kunnen kanaliseren. 

De taoïstische master Mantak Chia was een belangrijke leraar voor Koen. Daarnaast kreeg hij les van een groot aantal buitenlandse en Nederlandse leraren. Bij de Belgische leraar Dirk Oellibrandt is Koen gespecialiseerd in o.a. Meridiaan Chi Kung, 5-Elementen Yoga en Levenskrachtritueel.

Koen geeft lessen in Amsterdam, België en online.

Enkele reacties:

'' De meditaties van Koen zijn heel krachtig, en wat vind ik hem een fijne leraar!", Marieke  

''De lessen zijn een aanrader!", Nikki

''Hoe heerlijk de online yoga. Het is alsof ik in de studio lig, zo verstillend en zo voedend", Merel

Biografie / Over Koen Tangelder

Koen: “Mijn leven is rijker geworden naarmate ik meer mijn lichaam ging bewonen. Dank daarvoor aan al mijn leraren en grote dank aan het miraculeuze lichaam en Leven zelf. Ik ben er iedere dag weer door gefascineerd en voel diepe motivatie dit door te geven.”

Koen (1957) was aanvankelijk antropoloog en beoefent sinds 1998 taoïstische meditatie en beweging. Hij geeft als Tao teacher ruim 14 jaar les, zowel aan groepen als op individuele basis en in organisaties. Hij is ook acupuncturist en voorts shiatsu therapeut  en bodyworker met ruim 20 jaar ervaring. Door zijn rijke achtergrond leest hij een lichaam als geen ander en voelt feilloos aan waar je spanning vasthoudt. Zijn achtergrond als Taotrainer maakt hem tot een sterk energetisch behandelaar met een helder invoelend vermogen.

Als Tao teacher staat hij bekend om zijn uiterst heldere en rustige manier van lesgeven. Hij weet zijn ruime kennis van de Oosterse geneeswijzen te verweven in zijn lessen en je op ongedwongen wijze en met enthousiasme mee te voeren. 

Koen: “Ik geef les met toewijding en geduld. En met humor. Als jij hiervoor openstaat wordt het zeker een heel boeiende en fijne ervaring. Ik verheug me erop je te ontmoeten!” 

Geoefend of ongeoefend, voor ieder die wil leven vanuit eenvoud en essentie, in een bezield lichaam. 

De juiste plek voor een lichaamsbehandeling die je écht zal raken en voor meditatie, beweging (chi kung en yoga) en bewustwording gebaseerd op eeuwenoude Chinese wijsheid.    

Move2tao Koen Tangelder, Amsterdam en België
Koen Tangelder

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

 

In Nederland zijn bij Bewust Netwerk

 

1.750+ professionals aangesloten

500+ activiteiten gepland

15.000+ nieuwsbrief lezers die ons volgen

 

Wil je duurzaam, gezond en bewust leven?
Zoek een professional of event in jouw regio: