Duurzaamheid Verhuur Accommodaties

zaalverhuur, workshops, flexplekken, koffie- en theesalon, educatieve projecten en kinderfeestjes
Amsterdam

Stichting de Gibraltar runt een laagdrempelige ontmoetingscentrum voor buurtbewoners van de Gibraltarbuurt in Amsterdam. Hier leren buurtbewoners en worden geïnspireerd over de thema’s duurzaamheid, gezondheid en sociale inclusie. Maar bovenal faciliteert de Gibraltar initiatieven van buurtbewoners die zelf aan de slag willen met deze thema’s.

 

Kinderen, volwassenen en ouderen kunnen meedoen aan een verscheidenheid van activiteiten, zoals sport en spel, crafts, samen (gezond) koken en eten. Daarnaast is er een theesalon met uitzicht op een rolstoelvriendelijke speeltuin, en kunnen er ruimtes worden gehuurd voor eigen initiatieven. Op deze manier inspireert stichting de Gibraltar buurtbewoners zelf aan de slag te gaan met deze thema’s en stimuleert zo de maatschappelijke participatie, sociale cohesie en zelfredzaamheid in de buurt.

Biografie / Over Jolanda Mulder

Ik heb jaren als grafisch ontwerper gewerkt maar ontdekte dat ik dat wil aanvullen met meer zingevende activiteiten. Ik ontdekte (de gezonde werking van) Kefir en besloot me in te zetten voor dingen die me aan het hart gaan: gezond leven, duurzaamheid en de liefde die ik heb voor de natuur en mijn medemens.
Ik ontmoette mijn goede vriendinnen Rhea Labree en Inge Slothouber en samen startten wij Avond4maal: een gezonde, vegetarische, betaalbare maaltijd voor de Avond 4 Daagse Westerpark. Uit deze samenwerking volgenden meer projecten en uiteindelijk werden wij het plan dat het stadsdeel West koos voor De Gibraltar.
Rhea en ik hebben de Gibraltar opgezet met het idee dat iedereen daar samen kan komen en kan genieten van een rustige omgeving met lekker, gezond, betaalbaar, biologisch en plasticvrij (plasticarm) eten. We zitten nu sinds september 2017 in de Gibraltar en krijgen veel enthousiaste gasten die genieten van onze huiskamer sfeer. Momenteel dingen we mee naar een budget van Westbegroot om het pand nog toegankelijker te maken voor rolstoelen. Daarnaast zoeken we mensen die initiatieven willen organiseren in de Gibraltar, van Duurzame Dialogen tot Yoga voor beginners... :)

De Gibraltar
Jolanda Mulder

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.