Gezondheid Shiatsu Therapie

Praktijk voor Shiatsu therapie, DO-IN en Meridiaan-yoga
Amsterdam

Shiatsu is een lichaamsgerichte therapievorm die net als acupunctuur behoort tot de ‘oosterse geneeswijzen’. Shiatsu gebruikt dezelfde eeuwenoude energetische concepten.

Shiatsu betekent vingerdruk. Druk kan echter ook worden uitgeoefend met de duimen, handpalmen, ellebogen, onderarmen, knieën of voeten op energiebanen (meridianen). Strekkingen en rotaties behoren eveneens tot de mogelijkheden.

Shiatsu heeft invloed op alle niveaus en aspecten van ons leven: de functies en systemen van ons lichaam, onze emoties, onze gedachten, onze relatie met onszelf, met anderen en met het Universum. De ontvanger wordt op alle niveaus “aangeraakt”. Zonder kracht maar met aandacht, compassie, empathie en respect.

Shiatsu therapie kan naast of onafhankelijk van een reguliere behandeling worden toegepast en verlichting bieden bij acute en chronische klachten van fysieke of emotionele aard. Om een klacht te verminderen of te doen verdwijnen, kunnen meerdere behandelingen noodzakelijk zijn.

Shiatsu therapie kan effectief zijn bij: allergie, Burnout, depressie, energiegebrek, Frozen shoulder, heupklachten, hoofdpijn, hooikoorts, knieklachten, kortademigheid, menstruatiekrampen, nekpijn, overgangsklachten, PMS, reumatische klachten, RSI, (lage) rugpijn, slapeloosheid, spanningen, spierstijfheid, spijsverteringsproblemen, stress, vermoeidheid etc

Ook op het gebied van nazorg kan Shiatsu een heilzame ondersteuning bieden. Een valpartij, een verblijf in het ziekenhuis, een emotionele gebeurtenis zoals het overlijden van een naaste of een scheiding kunnen nog jaren later invloed hebben op ons lichaam en onze geest. We raken uit balans en staan niet meer ‘met beide benen op de grond’. . De toepassing van aanraking met precies de juiste druk werkt rustgevend en aardend.

Shiatsu is vooral ook: een uur voor uzelf!

Shiatsu Masunaga
Cordula Quadt

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.